maandag 17 december 2012

Ivar gaat eigen album opnemen

Ivar: Baby (21)
Hit me baby one more time (87)

De eerste hit van de toen nog 20-jarige Ivar Oosterloo is tevens de grootste gebleven: ‘Hit me baby one more time’ kwam op 8 september op #8 binnen en gaat deze week op herhaling op #87. Daarna scoorde hij nog met ‘Breakeven’ (#65) en ‘Apoligize’ (#94), beide eerder deze maand.

duet

De klapper had ‘Baby’ moeten worden, dat voor de gelegenheid gekoppeld werd aan ‘Stand by me’ van Ben E. King. Het mocht niet helpen, want ‘Baby’ is origineel van Justin Bieber (#23 in 2010), waardoor Ivar daarmee bleef geassocieerd. De finale ging hij in met iets meer dan 10% van de downloads, wat hem een vierde plaats opleverde. Bij de eerste afvalronde moest Ivar het afleggen tegen Floortje Smit. Tijdens de finale zong Ivar het nummer ‘Zij’, met zijn coach Marco Borsato en droeg het op aan zijn overleden zus.

geen covers meer

Ondanks al die coverhits, heeft Ivar laten blijken over een goede stem te beschikken (the voice heeft hij dus al), muzikaal te zijn (hij begeleid zichzelf op gitaar) en ook  compositorische eigenschappen te hebben (hij schrijft eigen liedjes). Vooral dat laatste heeft hij voor op de andere finalisten, die afhankelijk zijn van anderen. Binnenkort duikt Ivar de studio om een album op te nemen met eigen nummers. Marco zijn coach zal hem daar zeker bij helpen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten