maandag 17 december 2012

Sandra van Nieuwland: meest succesvolle artiest van 2012

Sandra van Nieuwland: New age (3)
More (4)
Keep your head up (5)
Beggin’ (6)

Meer dan 80.000 keer zijn haar nummers gedownload en dat kan geen één artiest haar dit jaar na vertellen. Tijdens de finale, waar Sandra van Nieuwland zelf had willen stralen, kreeg ze daarvoor het nodige edelmetaal uitgereikt door ex-deelnemers:
-          More: dubbelplatina
-          Keep your head up: platina
-          Beggin’ en New age: beide goud
 Vrijdag verscheen ‘Venus’, het nummer dat Sandra zong tijdens de halve finale. Opmerkelijk, want van geen van de halve finalisten werd een nummer uitgebracht. Nog voordat Leona Philippo de derde editie van The voice of Holland op haar naam zette, was ‘Venus’ van Sandra, ‘Could you be loved’, de finale single van Leona, al gepasseerd. Volgende week zal Sandra dan ook met ‘Venus’ haar vijfde #1-hit bij kunnen schrijven. Dan verschijnt ook haar album ‘And more’, waarop ook ‘A night like this’, hit #6, staat.

4x top 10

Deze week moet ze het nog doen met vier stuks, en die staan allen bij de bovenste tien. Vorige week meldden we al dat ze daarmee Michael Jackson evenaarde, die dat hitfeit in 2009 op zijn naam zette, na zijn dood. Mafe merkte terecht op dat ook the Beatles dit hitfeit leverden. Achtereenvolgens met nog betere standen:
1 Long tall Sally
3 All my loving
7 Can't buy me love
9 Twist and shout.
Dit hitfeit vond plaats in het pré-Megatijdperk in de top 10 van 4 juli 1964 van Tijd voor teenagers. Dank voor je opmerking!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten