zondag 24 februari 2013

Caro Emerald had het te druk voor duet met Lionel Richie

Caro Emerald feat. Carel Kraayenhof: Tangled up (71)

Morgen, maandag 25 februari 2013, komt ‘Tangled up’ van Caro Emerald uit in onder andere Groot-Brittannië. Over een week weten we dus hoe de langverwachte single ook daar is  ontvangen. Alvorens Caro daar drie concerten geeft (in Brighton, 8 maart, Bournemouth, 9  maart en op 11 maart in Londen, in the Royal Albert Hall), geeft ze op 5 maart een try-out in Patronaat in Haarlem.
Tegen die tijd verwachten we ‘Tangled up’ in de bovenste regionen van de Single Top 100 staat. De bescheiden binnenkomst op #71 is slechts op basis van ruim 1 verkoopdag. Het nummer ging pas op woensdag in de verkoop, in tegenstelling tot eerdere berichten dat het maandag 18 februari zou zijn. Dat bleek echter alleen de datum te zijn waarop het nummer voor het eerst was te horen op de radio.

Parijs

‘Tangled up’, haar zevende notering, is de voorloper van het album ‘The shocking Miss Emerald’, dat grotendeels is geïnspireerd is op de levendige kunst, entertainment en mode scene van Parijs aan het begin van de vorige eeuw. Niet vreemd dus dat de clip van ‘Tangled up’ geschoten is in Parijs. Overigens is er nog geen officiële releasedatum voor het album, want het is nog niet af!

bandoneonspeler

Hoewel afgelopen vrijdag in De Wereld Draait Door, een accordeon was te horen tijdens het optreden, is het op het nummer zelf wel degelijk een bandoneon, bespeeld door Carel Kraayenhof. Kraayenhof scoorde eerder met ‘Adiós nonino’ (#2 in 2002) en ‘Nu dat jij er bent’ (#4 in 2004) samen met Trijntje Oosterhuis en Janine Jansen. Officieel krijgt hij geen credit voor ‘Tangled up’. Tenzij het album het apart aangeeft, maar dat weten we pas over een tijdje. Aanstaande zaterdag staat Caro al dan niet met Carel Kraayenhof in TOPPOP 3.

te druk voor duet

Je moet wel heel sterk in je schoenen staan, als je een duet met Lionel Richie afslaat. Caro Emerald wordt wel vaker benadert voor een duet, maar als Lionel Richie je vraagt, zeg je toch ja? Caro: “We hebben het aanbod afgewezen wegens een overvolle agenda. Ondanks dat het een enorme eer is, zagen we toen ook niet hoe het zou werken.” Of dat duet ook buiten Nederland zou uitkomen, is niet bekend. Vorig jaar nam Richie het nummer ‘You are’ op samen met Waylon. Dat was met het oog op concerten die Richie in Nederland gaf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten