zondag 24 februari 2013

De oude garde

Onder de oude garde (voorheen het restant van deze week), vallen die acts die al eerder een hit scoorden in de Single Top 100. Dit keer krijgen ze een minder uitgebreide behandeling als de andere eerste weeks. Met deze week de oudgedienden van:

Mike & Colin: Altijd met je varen (81)

Maikel Eichelheim en Colin Heikens vormen sinds 2008 het duo Mike & Colin. De twee kenden elkaar uit 2007 van een feestje van Maikel’s ouders. Hun eerste hit ‘Ze moet het blijven’ (#20 in 2009), is nog steeds hun grootste. ‘Altijd met je varen’ is hun achtste notering.

Drake: Started from the bottom (92)

Als je Aubrey Drake Graham heet, dan is het niet vreemd als je kiest voor een kortere naam en dus werd het Drake. De Amerikaanse rapper/acteur scoorde al drie hits, waarbij twee met anderen: ‘What’s my name?’ met Rihanna (#20 in 2010) en ‘Moment 4 life’ met Nicki Minaj (#51 in januari). ‘Started from the bottom’ neemt hij bijna letterlijk, want het nummer begint op #92. Later dit jaar komt Drake met ‘Nothing was the same’, zijn derde studioalbum.

Rigby: Earth meets water (100)

Qua hitnoteringen blijft het marginal wat Christon Kloosterboer en de mannen van Rigby presteren. Want, buiten ‘One song’, het themalied van Serious Request in 2009, dat de zesde plaats bereikte, blijven bijna al  hun hits steken in de onderste 50. Sinds een jaar hebben de drie heren alles in eigen hand met hun eigen label FAM Records. ‘Earth meets water’ is de derde singles van het derde album ‘Fire & ice sugar & spice’ dat in oktober verscheen. Rigby heeft een heel fanatieke fanbase. Met een leuke downloadactie zou er voor Rigby toch ook een flinke hit in kunnen zitten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten