zondag 24 februari 2013

The Script eert drie familieleden

the Script: If you could see me now (86)

‘Breakeven’ in de uitvoering van Joep Reijen, scoorde vorige week een 27e plaats en dat is 21 plaatsen hoger dan die van the Script zelf in 2009. Het beste resultaat boekte de Ierse groep  met ‘Hall of fame’ feat. Will.i.am (#16 in 2012), waarvoor ze een gouden plaat ontvingen.

‘If you could see me now’, hun zevende hit, is een eerbetoon aan drie personen. In de eerste plaats aan Shay, de vader van zanger Daniel  O’Donoghue’s, die op 14 februari 2008, Valentijnsdag, overleed aan een maagaandoening. Daniel was toen bezig met nummers schrijven voor het eerste album ‘The script’, maar vond het te pijnlijk om een nummer over zijn vader te schrijven. De andere twee personen zijn de ouders van gitarist Mark Sheehan. Zijn moeder overleed vier maanden voor Shay, zijn vader al toen hij nog maar 12 jaar jong was.

‘If you could see me now’ beschrijft hoe het zou zijn geweest als deze personen nog hadden geleefd. Wat zouden ze hebben gedacht, gezegd? Daniel weet wel ongeveer hoe zijn vader nu gereageerd zou hebben en is trots om dat in een liedje te verwoorden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten