vrijdag 1 maart 2013

Hitflits: P!nk na 13 jaar #1; zevende #1-album voor Jan Smit

De eerste notering, ‘There you go’ in 2000, was meteen raak: een tiende plaats. Vervolgens volgden nog zeven top 10-hits, waaronder een tweede plaats voor ‘Lady Marmelade’ met Christina Aguilera, Mya en Lil’ Kim. Maar een eerste plaats zat er nog niet in. Tot deze week, want ‘Just give me a reason’ feat. Nate Ruess, haar 28e notering, stijgt na twee weken op #2 door naar de eerste plaats, waarmee P!nk, na dertien jaar, eindelijk haar eerste #1-hit heeft te pakken!

Dat ging niet zonder slag of stoot, want de gehele week zat ‘Thrift shop’ van Macklemore & Ryan Lewis feat. Wanz haar op de hielen. Het uiteindelijke verschil tussen beide nummers is slechts 0,77%. Dus wellicht dat het volgende week andersom is.

TOP 3

  1. (2)       P!nk feat. Nate Ruess: Just give me a reason
  2. (3)       Macklemore & Ryan Lewis feat. Wanz: Thrift shop
  3. (4)       Wil.i.am & Britney Spears: Scream & shout
‘One way or another (teenage kicks)’ van One direction, vorige week overtuigend binnen op #1, zakt naar de zevende plaats. Ook in de Britse hitparade is de Britse boyband al na één week de eerste plaats kwijt. De nieuwe #1 wordt daar waarschijnlijk ‘Mirrors’ van Justin Timberlake. Waarschijnlijk, want er woed nog een felle strijd met ‘Pompeï’ van Bastille, dat bij ons onderaan begin op #88. Zondag weten we het en lees je het in de nieuwe Megaman.

Vergeet One direction, wij hebben onze eigen boyband: Mainstreet! Vorig jaar maakten we al kennis met Owen, Daan, Rein en Nils, toen ze meededen aan de voorronde van het Junior Songfestival. De finale haalden ze niet, dat werd Femke met ‘Tik tak’, maar een hitje scoorden ze wel met ‘Stop the time’ (#56). Inmiddels wordt hun aanhang met de week groter en die belonen de 14-jarige jongens deze week met een hoogste eerste weeks op #8 voor ‘Mind is blown’.

‘Back it up’ van Caro Emerald haalde de top 10 niet, maar bleef in 2009 steken op #13. Beter verging het ‘A night like this’, dat in vijf weken de top 10 bereikte en in de zesde week naar #1 steeg. Of ‘Tangled up’ ook zo hoog zal komen, is nog maar afwachten. Wel bereikt het nummer in de tweede week al de top 10, want het stijgt van 71 naar #6. Inmiddels is ook bekend wanneer ‘The shocking Miss Emerald’, haar tweede album verschijnt, op 3 mei namelijk.

Over naar het restant eerste weeks noteringen:
#44 John de Bever: Het gaat om de liefde
#54 Keane vs Afrojack: Sovereign light café
#57 Laura Jansen: Queen of Elba
#69 Klangkarussel: Sonnentanz
#79 Ed Struilaart & Dario Fo: Viva la vida (live@Giel)
#85 Nicky Romrro & Nervo: Like home
#86 Henny Thijssen: Hoelang
#89 Michael Bublé: It’s a beautiful day
#99 Alexis Jordan feat. J. Cole: Acid rain

Over naar de albumlijst met een nieuwe #1, waarin de verschillen ook klein zijn.

ALBUMS

Ook in de Album Top 100 was het tot op het laatst onzeker wie de #1-positie zou pakken. Tot donderdag werd de voorlopige lijst aangevoerd door ‘Amok’ van Atoms for peace, de supergroep van Thom Yorke (zanger van Radiohead) en Nick Cave & the Bad seeds met hun album ‘Push the sky away’. Maar waar twee acts vechten om de eerste plaats, loopt de derde er mee heen. Want wat schetst onze verbazing: nieuw op #1 ‘Live in Ahoy – jubileumconcert 2012’ van Jan Smit. Afgelopen woensdag is het jubileumconcert uitgezonden en werd het door 676.000 mensen bekeken. Voor Jan is het zijn zevende #1-album.

TOP 3

1. E.W. Jan Smit: Live in Ahoy – jubileumconcert 2012
2. (-1)  Nick Cave & the Bad seeds: Push the sky away (op 1,8%)
3 E.W. Atoms for peace: Amok (op 6,3%)

Naast Jan Smit op #1 en Atoms for peace op #3, zijn er nog de volgende eerste weeks noteringen:

#16 Steven Wilson: The raven that refused to sing (and other stories), oprichter en leadgitarist/zanger van de Britse band Porcupine tree. Dit is zijn derde soloalbum, opgenomen in september 2012 in Los Angeles. Op 11 maart staat Steven Wilson in de Melkweg.

#39 Hillsong united: Zion, derde studioalbum van Australische gospelgroep verbonden met Hillsong, een keten van Pinkstergemeentes in Australië

#43 Original soundtrack: Verliefd op Ibiza. In minder dan drie weken zijn er al meer dan 400.000 bezoekers naar de gelijknamige film geweest. Armin van Buuren zocht de muziek uit bij de film en van de 20 liedjes, staan er 3 van hem zelf op, waaronder ‘Waiting for the night’ feat. Fiora

#75 Bassekou Kouyate & Ngoni Ba: Jama ko, derde album van Bassekou Kouyate uit Ghana  en zijn band Ngoni Ba. Hij bespeelt de ngoni, een oude traditionele luit uit West-Afrika. Dit album is opgenomen in Mali ten tijde van de militaire coup.

#91 Nicole: 30 Jahre mit Leib und Seele, winnares Eurovisie Songfestival in 1982 met een verzamelalbum uit 2010 ter gelegeheid van haar 30-jarig jubileum

#95 Justin Hayward: Spirits of the western sky, sinds 1966 is Hayward zanger/gitarist van de Moody blues, waarmee hij nog steeds optreed. Dit album maakte hij op het moment dat er even geen activiteit vanuit de Moody blues was te verwachten. Overigens verwacht hij dat het er ooit nog wel een keer van komt.

Achtergronden bij de albums staan iedere zaterdagmiddag op de Nieuwssite van 3FM. De volledige hitlijsten staan op Dutch Charts. En na het weekend is er weer een nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten