zondag 3 maart 2013

Alexis Jordan probeert het nu met Duitse rapper

Alexis Jordan feat. J. Cole: Acid rain (99)

 Alexis Jordan is geen eendagsvlieg meer, want na ‘Happiness’ (#1 in 2011), scoorde ze nog vier hits, waaronder een #9-notering voor ‘Got 2 luv u’ met Sean Paul. Maar de echte opvolger van ‘Happiness’ (dat nog steeds lekker klinkt), was er nog niet en is er met ‘Acid rain’ feat. J. Cole ook niet. Daar helpt zelfs een sample van ‘Rattle’ van onze Bingo players niets aan.

‘Acid rain’ is mede geschreven door Sia Furler (Sia), die wel weet hoe dat moet. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen, waaronder Rihanna. Niet vreemd dus dat er vergelijkingen worden gemaakt tussen ‘Acid rain’ aan de ene kant en ‘Diamonds’ van Rihanna en ‘Titannium’, geschreven en gezongen door Sia, aan de andere kant.

Duitser

Op ‘Acid rain’ krijgt Alexis hulp van J. Cole, waarin de J staat voor Jermaine. Voluit heet hij Jermaine Lamarr Cole, geboren op 28 januari 1985 in Frankfurt, Duitsland. Zijn vader was daar voor zijn militaire dienst. Acht maanden oud, verhuisde Cole naar Fayetteville in Noord Carolina, waar hij werd opgevoed door zijn moeder en nicht. Zijn vader was er vandoor gegaan.

Jay-Z

Cole begon met rappen op zijn twaalfde, leerde gitaar spelen en vertrok in 2003, na zijn afstuderen, naar New York voor het scoren van een platencontract. Dat duurde nog tot 2009, maar toen was hij wel de eerste op het label Roc Nation van Jay-Z. Twee jaar later lag het  debuutalbum ‘Cole World: The sideline story’ van J. Cole in de winkels, waarvoor hij een Grammy Award nominatie ontving. In juni verschijnt ‘Born sinner’, zijn tweede album, maar zonder de hitsingle ‘Acid rain’ met Alexis Jordan. Daarnaast gaat Cole een album opnemen met Kendrick Lamar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten