zondag 3 maart 2013

Wordt Mainstreet de Nederlandse One direction?

Mainstreet: Mind is blown (8)         *** hoogste eerste weeks ***

Als je als boyband bijna een kwartier mag vullen bij De Wereld Draait Door (afgelopen maandag), dan moet je toch wel wat losmaken. Dat doet Mainstreet, voornamelijk bij de vrouwelijke fans, in de leeftijd 8 – 14 jaar. Hun concert in 013 in Tilburg op 31 maart was binnen 11 minuten uitverkocht.

Owen Gregory Playfair (Eindhoven, 28 mei 1998), Daan Zwierink (Goor, 10 maart 1998), Nils Käller (Amsterdam, 15 april 1998) en Rein van Duivenboden (Waalre, 21 januari 1999), allen inmiddels 14 jaar, deden in 2012 met ‘Stop the time’ mee aan de voorrondes van het Junior Songfestival. Uiteindelijk mocht niet Mainstreet op 1 december, maar Femke Meines met ‘Tik tak’ ons land vertegenwoordigen. Femke eindigde zevende.

Voice kids

De vier jongens kennen elkaar al sinds 2011 van de voorrondes voor de eerste editie van The voice kids. Alle vier deden ze onafhankelijk van elkaar mee, Daan met ‘I still haven’t found what I’m looking for van U2, Rein met ‘Use somebody’ van Kings of Leon/ Laura Jansen, Nils met ‘Comfortable’ van John Mayer en Owen met ‘I need a dollar’ van Aloe Blacc. Geen van de vier haalde de blind auditions.

Junior Songfestival

Het contact was gelegd en toen ze later hoorden dat geen was doorgegaan, besloten ze als boyband mee te doen aan het Junior Songfestival. Vervolgens hebben ze op een dag in Amsterdam het nummer ‘Stop the time’ geschreven, dat tot #56 kwam. Ook zongen ze mee op ‘JSF party’ met de andere finalisten van het Junior Songfestival, dat tot #77 kwam.

Nederlandse One direction?

‘Mind is blown’ is een productie van Future presidents, drie Nederlanders die schrijven en produceren voor onder andere Miss Montreal, Yes-R, June Noa en Byentl. Tijdens de ‘Main tour’ presenteert Mainstreet het debuutalbum, dat op 29 maart verschijnt. Dan weten we misschien ook of Mainstreet de Nederlandse One direction is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten