zondag 3 maart 2013

Laura Jansen is de Queen of Elba

Laura Jansen: Queen of Elba (57)

Vorig jaar juni schreef Laura Jansen ‘Same heart’, het themalied van 3FM Serious Request 2012, dat ze zong met Tom Chaplin, zanger van Keane. Het nummer had het in zich een grote hit te worden en dat gebeurde, met hulp van 3FM ook, een zesde plaats was het hoogste.

Toen Laura het nummer in december presenteerde, vertelde ze al druk bezig te zijn met de opvolger van ‘Bells’, haar debuutalbum uit 2009. Je moet nog tot 19 maart wachten, want dan komt ‘Elba’ uit. Tot die tijd is er al wel de single ‘Queen of Elba’, die deze week binnenkomt op #57.

verbanning

Over het nummer zei Laura Jansen bij Giel Beelen: ‘Elba is een eiland aan de Italiaanse westkust,  waarnaar de Franse keizer Napoleon in 1814 werd verbannen. Hij benoemde zichzelf tot koning van zijn eigen gevangenis en dat vond ik best wel stoer.” Voor Laura is verbanning een symbool voor haar leven. Ze tourt de wereld rond, woont in Los Angeles, is veel van huis en heeft niet echt veel roots in een plek. Overigens vind ze dat niet zielig, maar is dat iets wat ze  graag claimt. De Queen of Elba is zij dan ook zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten