zondag 3 maart 2013

Ed Struijlaart is een onwijze Coldplay fan

Ed Struijlaart & Dario Fo: Viva la vida (live @ Giel) (79)

Ed Struijlaart (Leidschedam, 16 augustus 1979) is een veelzijdig artiest. Al op zijn achttiende had hij zijn eigen band. In 2004 richtte hij de groep Stud muffins op, dat in februari 2010 het laatste concert gaf. Ed schreef nummers voor onder andere Lorrainville en zong de internationale filmtrailer van ‘Komt een vrouw bij de dokter’. Begin 2012 bracht hij zijn album ‘Head, heart and hands’ (#24) uit, waarvan de single ‘Face down’ een hitje werd (#92).

zeroes

In het kader van de Zeroes week in februari op 3FM, werden artiesten verzocht hun favoriete nummer uit die jaren te spelen bij Giel Beelen. Op vrijdag 15 februari kwam Ed langs en koos hij voor ‘Viva la vida’ van Coldplay, omdat hij een ‘onwijze Coldplay fan’ is. Een aantal dagen daarvoor had Ed een oproep voor een koor geplaatst op de sociale media, waarop Dario Fo uit het Westland reageerde.
Het twaalfkoppig theaterkoor kon niet in dezelfde ruimte (de Speelplaats) als Ed en zijn band, en dus stonden zij in de radiostudio bij Giel het nummer te zingen. Op de versie van ‘Viva la vida’ kwamen veel reacties, waarna besloten werd het uit te brengen. Het voorlopige resultaat: een notering op #79.

Ed kent het theaterkoor onder andere van het nummer ‘Bangarang’ van Skrillex, dat ze op 20 juni 2012 deden in 3 voor 12 radio, dat die avond in het teken stond van dubstep. Daarnaast trad Dario Fo ook al op met Alt-J en.Kyteman. Eind 2011 werkte het koor mee aan het tweede album van the Kyteman orchestra en gingen ze met het orkest op tournee. 

3x Giel

‘Viva la vida’ (live@Giel)’ van Ed Struijlaart & Dario Fo is inmiddels de derde hit die dit radioprogramma (in) direct oplevert. De eerste was natuurlijk ‘I follow rivers’ van Triggerfinger (#1 in 2012). Diverse artiesten kwamen daarna langs bij Giel, maar eentje wist daar ook een klein succesje uit te halen: Janne Schra met ‘One day’ (#96). Met één kanttekening de versie van Janne riep veel reacties op, waarna ze de studio indook en het nummer opnieuw inzong.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten