zondag 24 februari 2013

voorlopig is Freshkid The next pop talent

Freshkid: Lay low (46)

In 2009 deed ze als Farah mee aan Popstars met het nummer ‘Mama waar ik ook ga’. Het nummer ging over haar moeder die het jaar daarvoor was overleden. Op zaterdag 16 februari 2013 zong ze ‘Lay low’ in de nieuwste talentenjacht, The next pop talent van SBS6, wederom uit de Talpa stal van John de Mol. De talentenjacht wordt gepresenteerd door Yes-R en Do.

Aanvankelijk was de naam The Next Popstar, maar nadat de rechter op last van de bedenkers van Popstars bepaald had dat die  naam wel heel veel zou lijken op Popstars, pasten SBS6 en Talpa deze aan en werd het The next pop talent. 
In de talentenshow, waarvan de audities in januari zijn opgenomen, moeten kandidaten het 60 seconden volhouden om door te gaan naar de volgende ronde. De jury, bestaande uit Xander de Buisonjé, Glennis Grace, Stacey Rookhuizen en Ruud de Wild, hebben elk een hendel tot hun beschikking, waarmee ze het lot van de kandidaat kunnen bepalen. Tijdens de tweede ronde, de bootcamp, moet die het 90 seconden volhouden, waarna in de liveshows de tijdsduur wordt opgevoerd tot 120 seconden. Opvallend dat tijdens de eerste twee afleveringen niet de hele audities werden getoond.

accepteren

Grootste verrassing uit de eerste aflevering was 'Lay low', een zelfgeschreven nummer van de 24-jarige Farrah uit Rotterdam, die zich nu Freshkid noemt. Ten tijde van Popstars had ze nog lang haar. Het afknippen was dan ook één van de grootste stappen in haar leven. Ze wil dat mensen haar accepteren zoals ze is.

Freshkid is al langer onder die naam actief, want er staan verscheidene filmpjes op internet, waaronder ‘Baby ik ben down’ uit 2012. 'Lay low' was direct na de uitzending verkrijgbaar als download en is uitgebracht op 8BALL TV, hetzelfde label waarop ook alle nummers uit The voice of Holland / The voice kids komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten