zondag 24 februari 2013

opnieuw hit dankzij GTST

Ornette: Crazy (Nòze remix) (90)

Wij prefereren de originele versie van ‘Crazy’ uit 2011 boven de Nòme remix. Maar dankzij die remix maken we nu wel kennis met het nummer. Of eigenlijk door een aflevering van Goede Tijden Slechte Tijden (GTST), waarin de remix even was te horen. Op donderdag 14 februari, Valentijnsdag, in aflevering #4666, tijdens de zogenaamde Rozeboom scène.

Ornette staat niet voor de Amerikaanse jazzmuzikant Ornette Coleman, maar is de artiestennaam van de Franse zangeres Ornette. De naam is een eerbetoon. In het echt heet ze  Bettine Kee, is 28 jaar en moeder van twee kinderen. Op haar derde zat ze al achter de piano. Ze werkte met Franse grootheden als Alain Bashung en Yael Nain en speelde in een aantal films. In 2011 verscheen haar debuutalbum ‘Crazy’.

De remix van ‘Crazy’ is gemaakt door haar landgenoten Nicolas Sfintescu en Ezechiel Pailhès die zich Noze noemen. De twee ontmoeten elkaar aan het begin van de zeroes, Ezechiel woonde samen met de zus van Nicolas. Inmiddels zijn ze grote sterren in eigen land. Hun vierde album ‘Dring’ uit 2011 is ook hier bekend.

GTST-hits

‘Crazy (Nòze remix)’ van Ornette, is het tweede nummer in de Single Top 100 dat een hit wordt dankzij een aflevering van Goede Tijden Slechte Tijden. Op #18 staat ‘With you’ van Matt Simons, dat zat in aflevering #4617. Simons was de eerste zijn die per ongelijk (geen geplande release) een hit scoorde dankzij GTST, hij was echter niet de eerste die een hit aan de soap overhoudt. Hier komen ze alle dertien:

1991: Lisa Boray & Louise de Vries: Goede Tijden Slechte Tijden (#8)
1995-1998: Linda, Roos & Jessica: Ademnood (#1), Babette van Veen, Guusje Nederhorst en Katja Schuurman(ze scoorden in totaal zes hits samen)


1996: Remco Terhorst: Kom bij mij (#42), Bennie den Haan
2001: Good times: Ongelofelijk (#26), gelegenheidsnummer door Aukje van Ginneken (Charlie), Johnny de Mol (Sylvester), Chanella Hodge (Terra) en Winston Post (Benjamin), ten gunste van de 2000ste aflevering
2008: Thomas Berge: Zonder jou (#10), Thomas had een gastrol en speelde zichzelf
2011: Sjoerd, Rikki, Lucas & Edwin: Jij (#19), Guido Spek, Raynor Arkenbout, Ferry Doedens  en Robin Martens
2012: Matt Simons: With you (#10)
2012: Ornette: Crazy (Nòze remix) (#90)

Daarnaast hadden we ook nog ‘Pittige tijden’, de persiflage van Carlo Boszhard en Irene Moors uit het programma Telekids en die leverde de hit ‘Pittige tijden’ (#17 in 1997) op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten