zondag 10 maart 2013

Future heeft de toekomst

Lil’ Wayne feat. Drake & Future: Love me (79)

Zowel Lil’ Wayne (Dwayne Michael Carter Jr.) als Drake (Aubrey Drake Graham. links op de foto) hebben eerder hits gescoord. Hun aantal staat nu op 12 voor Lil’ Wayne met als grootste hit ‘Soldier’  van Destiny’s child feat. T.I. (#12 in 2005). Drake scoorde er 5, met een #20-notering voor ‘What’s my name?’ van Rihanna in 2010. Future debuteert deze week, dus tijd voor een kennismaking.

Future is de artiestennaam die Nayvadius Wilburn Cash (Atlanta, Georgia, 20 november  1983) rond 2010 aannam. Die naam heeft hij niet zelf bedacht, maar komt van het hiphop/r&b collectief the Dungeon family, die hem zo gingen noemen. Het was meer een aansporing om zich meer te bekwamen in het schrijven van raps en het doen van raps. Dat werkte goed en uiteindelijk leidde het in 2011 tot een platencontract bij EPIC en het album ‘Pluto’ in 2012. Nog dit jaar moet de opvolger uitkomen: ‘Future Hendrix’.

Love wie?

‘Love me’, nieuw op #79, is mede door Future geschreven. Zijn capaciteiten zijn niet onopgemerkt gebleven, want hij heeft ook een nummer meegeschreven op het album ‘Unapologetic’ van Rihanna en zingt het ook met haar. ‘Loveeeeeee song’ heet het. Wat heeft hij toch met love?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten