zondag 10 maart 2013

Major lazer roept hulp in van Nederlandse producers

Major Lazer feat. Busy Signal & the Flexican & FS Green: Watch out for this (Bumaye) (75)

Waarschijnlijk was ‘Watch out for this’ geen hit geworden, als Major lazer (= Diplo = Thomas Wesley Pentz) het niet had laten remixen. Hij vond het wel een goed nummer, maar er miste nog wat aan. En dus riep hij de hulp in van twee Nederlandse producers: The Flexican en FS Green.


Zij maakten een remix van het nummer, waarbij ze het nummer ‘Bumaye’ van rapper Typhoon feat. the Flexican uit 2007, gebruikten. De uiteindelijk titel is dan ook ‘Watch out for this (Bumaye)’. Major lazer vond de remix zo goed dat hij Busy Signal uitnodigde voor de zang. Het nummer is terecht gekomen op het album ‘Free the universe’, dat vanaf 2 april te koop is. Overigens nam Typhoon zijn nummer ‘Bumaye’  in 2009 ook al eens op met New cool collective.

The Flexican is Thomás Goethals, geboren in Mexico-Stad op 11 oktober 1983. Na de scheiding van zijn ouders, hij was nog maar 9 jaar, vetrok hij met zijn moeder en broertje naar Nederland en kwam terecht in de wijk Buitenveldert in stadsdeel Zuid in Amsterdam. Hij bekwaamde zich in het dj-en en in 2004 richtte hij samen met Sef en MC Fit de hiphopgroep Flinke namen op. De naam the Flexican koos hij omdat hij van origine Mexicaan is en omdat hij heel flexibel is in zijn werk. Met Flinke namen scoorde hij twee hits: ‘Als zij langs loopt’ (#33) en ‘Wolken’ (#53), beide in 2009.

Franklin Groen (Amsterdam, 8 september 1988) koos in 2007 voor FS Green als artiestennaam. Op zijn 15e begon hij met het maken van beats, en rond zijn 20e produceerde hij nummers van onder andere Gers Pardoel, Sef en Pete Philly. In 2010 bracht FS Green in samenwerking met rapper Turk het album ‘De kassier’ uit.

Tot slot nog de man die aanvankelijk niet op het nummer ‘Watch out for this’ te horen was, maar er na de remix bijgehaald werd: Busy Signal. Je zou hem al kunnen kennen van het nummer ‘Push and shove’ van No doubt uit 2012 van het gelijknamige album. Daarop is hij samen met Major lazer te horen.

Busy Signal is geboren als Glendale Goshia Gordon, op 24 januari 1979 in de baai van Saint Anne Parish in Kingston op Jamaica. Busy Signal is een bijnaam, die vrienden hem gaven, omdat hij nogal een druk mannetje schijnt te zijn. Signal is een gerenomeerde Dance Hall artiest. Vorig jaar bracht hij het album ‘Reggae music again’ uit.

Toen wij ons in januari kleedden tegen de venijnige koude van -15 en over de besneeuwde wegen reden, bevonden Major Lazer feat. Busy Signal & the Flexican & FS Green zich in zonnig Kingston, voor de opnamen van de clip bij ‘Watch out for this (Bumaye)’. Zij wel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten