zondag 10 maart 2013

‘Latch’ krijgt een tweede kans

Disclosure feat. Sam Smith: Latch (80)

Het nummer ‘Latch’ van Disclosure feat. Sam Smith bereikte begin november 2012 de elfde plaats van de Britse hitparade. Bij ons raakte het nummer ondergesneeuwd door een zelfde soort nummer ‘Wallpaper’ van Staygold feat. Style of Eye & Pow (#8 in november). Nu dat nummer onderweg is naar de uitgang van de Single Top 100, gaat ‘Latch’ in de herkansing en scoort nu wel, zei het nog maar op #80. Als het nummer ook verkozen wordt tot Megahit, zoals met ‘Wallpaper’, zit er vast veel meer in.

Disclosure zijn de broers Guy (21) en Howard (18) Lawrence, opgegroeid in het Britse Reigate in Surrey. Howard speelde op zijn derde al gitaar, Guy was er al vroeg bij op de drums. In eerste instantie luisterden de broers naar de rockmuziek uit de jaren ’80 en singer-songwriters. Tijdens zijn tienerjaren kwam Guy ook in aanraking met hiphop, en zette Guy de muziek van Kate Bush en Peter Gabriel aan de kant en ging over op dubstep. Het eerste nummer dat ze samen maakten, was meer voor de lol, en plaatsten ze op hun MySpace pagina. Daarna is het snel gegaan.

De interesse voor muziek hebben ze van hun ouders overgenomen. Vader zat in een band en tourde door Canada, moeder was sessiemuzikant en zong op cruiseschepen.

Op ‘Latch’ zijn de broers een samenwerking aangegaan met zanger Sam Smith uit Cambridge, Londen. Smith heeft al aardig wat optredens op zijn naam staan. Zo mocht hij het voorprogramma van Emeli Sandé doen tijdens haar Britse tournee. Pas geleden verscheen  ‘Lay me down’, zijn eerste solosingle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten