zondag 28 juli 2013

Alain Clark schrijft eerst geschikte liedjes voor de radio

Alain Clark: Lose ourselves (88)

De hits van Alain Clark gaan van hoog naar laag. In 2010 bereikte hij twee keer de top 10 (met ‘Love is everywhere’, #4 en ‘Good days’, #9). De twee jaar daarna kwam hij niet hoger dan #28 (‘Dancing in the street’) en dat was ook nog een duet met Ben Saunders, winnaar van de eerste Voice of Holland. Zijn eigen singles kwamen echter niet meer boven de 30e positie uit. In maart van dit jaar bereikte ‘Back in my world’ de 14e plaats, dus hij zit weer in de lift.
Of ‘Lose ourselves’ ook zo ver zal komen, is afwachten. Wel heeft Alain bij het schrijven van nieuwe liedjes rekening gehouden met een goede opvolger, dat lekker op de radio klinkt, want daar moet hij het in eerste instantie van hebben. Als het dan een hit wordt, is dat ook weer goed voor verkoop van een album en meer optredens. Vijf andere liedjes die niet aan dat criterium voldeden, heeft hij nu even laten liggen.

vluchtigheid

Alain: “Dat hele singleverhaal, die discussie – wat is een single en wat is goed voor de radio – vind ik altijd wel moeilijk. Want ik denk over het algemeen dat de meeste liedjes die op de radio zijn… dat zijn vaak niet de beste liedjes van het album.” Overigens vind Alain dat we in een interessante , leuke tijd leven waarin de drempel om aan muziek te komen zo laag is dat er eigenlijk niet eens meer een drempel is. Wel vind hij de vluchtigheid ervan erg jammer en dat er niet meer echt tijd wordt vrijgemaakt om gewoon een album te checken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten