zondag 28 juli 2013

Dikdakkers denken vooruit (naar 2016)

Dikdakkers: Rio (99)

In Rio de Janeiro wordt nog met man en macht hard gewerkt aan de stadions en de infrastructuur, om op tijd klaar te zijn voor het Wereldkampioenschap Voetbal, dat volgend jaar in Brazilië wordt gehouden. In Nederland wordt hard gewerkt aan iets anders: de voetbalhit!
Dikdakkers (= Anton Geerts en Hans Voogd) hebben daar echter niet veel moeite voor hebben doen, want het nummer is een bewerking van 'Rio' van Maywood (#3 in 1981). Ze hoefden dus alleen nog maar een (pakkende) Nederlandse tekst te schrijven. En slim als ze zijn, hebben ze het vrij algemeen gehouden en kan het liedje jaren mee. Dus in 2016 kunnen ze het zo weer uitbrengen, als de Olympische Zomerspelen in Brazilië worden gehouden!

coverhits

Dikdakkers zijn niet de eerste die aan de haal gaan met ‘Rio’ van Maywood. Het nummer is al twee keer eerder een hit geweest. De allereerste coverhit (ook in het Nederlands) was van het duo de Nostaalgies (#33 in 2009). Drie later nam Inch (#53) een Engelstalige cover op. Inch  had twee jaar daarvoor nog onder haar eigen naam, Inge Peters, samen met Alie de Vries (Alice) op de bühne gestaan als Maywood (2.0). Alice was de ene helft van Maywood, zus Doetie (Caren)  de andere helft. Beide kunnen al jaren niet meer door eenzelfde deur.

Naast ‘Rio’ is nog een ander nummer van Maywood gecoverd: ‘Kom in mijn armen’ door Frank Verkooyen (#77 in 2010). De dames kwamen er 1989 mee tot #33. Het jaar daarop deden ze met 'Ik wil alles met je delen' mee aan het Eurovisie Songfestival en werden vijftiende. Het zou hun laatste hit worden, dat niet hoger kwam dan de 42e plaats.

2 opmerkingen:

  1. Beste Megaman,

    Maywood zong op het songfestival "Ik wil alles met je delen". Is dat lied gecoverd met een andere titel?

    mvg,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt Anoniem, we hebben het aangepast!

    BeantwoordenVerwijderen