zondag 28 juli 2013

Alex krijgt alsnog een gouden bossie rooie rozen

Alex: Kijk de zon eens schijnen (89)

Met ‘Een bossie rooie rozen’ (#8 in 2000) scoorde Alex Wielders zijn eerste hit. Op 7 juli 2013, dus 13 jaar later, kreeg hij voor de verkoop van meer 25.000 exemplaren, een gouden award. Eigenlijk was het nummer al veel langer goud, alleen Multidisk, zijn vorige platenmaatschappij had het vergeten uit te reiken. BERK zijn huidige platenmaatschappij vond het tijd om dat eens recht te zetten en organiseerde de award-uitreiking. Nu ligt de grens voor goud op 10.000 exemplaren, dus zou dit aantal platina opleveren, maar toen lag de grens voor goud veel hoger.
Het edelmetaal kreeg Alex uitgereikt in het programma Business class op RTL7, waar Alex zijn nieuwe single ‘Kijk de zon eens schijnen’, lanceerde. Tweede track op de cd-single is ‘Een bossie rode rozen’, maar dan meer van deze tijd, dus met nieuwe beats, nieuwe zang en allerlei instrumenten, waaronder de blazers van Marco Borsato.

Zowel zijn eerste als ‘Kijk de zon eens schijnen’ zijn dertiende hit, zijn bewerkingen van een ander nummer. ‘Een bossie rode rozen’ heet oorspronkelijk ‘La vie en rose’ en is van Edith Piaff uit 1946. ‘Kijk de zon eens schijnen’ is van recentere datum, 1968: ‘Congratulations’ van Cliff Richard (#1). Cliff werd destijds met dit lied tweede op het Eurovisie Songfestival dat werd gewonnen door Massiel met ‘La la la’ voor Spanje.

Europese muzikale rondreis

In november komt Alex met een nieuw album, dat wordt geproduceerd door  Emile Hartkamp en Norus Padidar. Voor dat album wordt alles uit de kast gehaald: de nummers zullen worden opgenomen met het Metropole Orkest. Het concept is een Europese muzikale rondreis. Het wordt dan ook een album met diverse medleys van bekende melodieën uit Duitsland, Italië, Spanje en Griekenland. Hé Spanje zit er ook tussen, wellicht een idee om ‘La la la’ van Massiel van een Nederlandse tekst te voorzien? Dan heeft Alex de winnaar van 1968 ook gecoverd!

In september komt Alex eerst nog met een nieuwe single, door hem zelf geschreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten