zondag 28 juli 2013

Zanger Zimma frame kan niet tegen ziekenhuizen

Show ‘n prove feat. Takura: Zimme frame (57)

Hoewel het dj-corps van 3FM het nummer ‘Zimma frame’ omarmt, ziet het er niet meer naar uit dat het Megahit wordt. Jammer voor Rob Stenders, die zich al sinds begin juli daarvoor inzet. Maar ook zonder Megahit kan ‘Zimma frame’ een hit worden, want deze week komt het nummer binnen op de 57e plaats van de Single Top 100. Achter het nummer zit een Britse producer, die zich Show ’n prove noemt en een zanger uit Zimbabwe, Takura.

De interesse voor muziek van Show ’n prove, geboren in Edinburg, Schotland, begon rond zijn tiende met het luisteren naar de muziekcollectie van zijn moeder, met heel veel jazz. Vier jaar later begon hij met dj-en en maakte producties voor diverse Schotse artiesten. Omdat succes uitbleef, zocht hij het in de weekenden in Londen, waar hij wel succes had. Uiteindelijk verkaste hij in 2008 dan ook naar de Britse hoofdstad.
In Schotland zat hij in een rapgroep met de naam Show ’n prove. Toen hij voor zichzelf begon en nummers voor anderen produceerde, moest hij, in verband met rechten, een naam opgeven, waarop hij kwam met Show ’n prove. Die naam viel goed en dat heeft hij zo gehouden.

Jay Z

In Londen produceerde hij nummers voor onder andere Wretch 32 en Rizzle kicks. Ook werkte hij samen met de Britse rappers Tinie Tempah en Professor Green. Inmiddels staat Show ’n prove onder contract bij Roc Nation, het label van Jay Z. Daarnaast maakte hij een remix van ‘Wild’ van Jessie J feat. Dizzee Rascal & Big sean.

looprekje

Op een gegeven moment was Show ’n prove een beetje aan het pielen met beats en zo. Het resultaat vond hij een beetje gek en apart klinken, waarop hij het aan zanger Takura liet horen, die in vijf minuten met het concept ‘Zim zimmer’ aankwam. Daaruit ontstond het idee van een oude man in een club met een looprekje (= Zimma frame), dat ook te zien is in de clip.  Vijf minuten later was het nummer af en een hit geboren.

geen ziekenhuizen

Takura Tendayi is geboren in Harare in Zimbabwe. In 2000 verhuisde de familie naar Londen, omdat zijn ouders wilden dat hij medicijnen ging studeren. Takura kon echter slecht tegen ziekenhuizen en stopte al snel met de studie. Vervolgens ging hij bij zijn neven in Swindon wonen, waar hij begon met MC-en en zingen in bars. In 2002 vestigde hij zich in Manchester en werd regelmatig als zanger gevraagd. Zo werkte hij samen met Lily Allen, alleen haalde dat nummer haar album niet.

Rihanna

Beter verging het hem met nummers van onder andere Chase & Status, Plan B en Andy C, namen die ons niet al te veel zeggen. Rihanna zegt ons wat meer en ook daar heeft Takura een link mee. Hij is één van de zeven mensen die meeschreven aan ‘Wait your turn’ van Rihanna. Het nummer is geen single geweest, maar staat wel op haar album ‘Rated R’, waarvan wereldwijd meer dan 3 miljoen stuks zijn verkocht. Dus daar zal hij vast wel wat aan hebben verdiend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten