zondag 28 juli 2013

Kijkers naar One direction zijn geen kopers

One direction: Best song ever (5)    *** hoogste eerste weeks ***

Allereerst zullen we een misverstand opheffen rond ‘Best song ever’ van One direction. De titel komt arrogant en zelfverzekerd over, maar dat is maar een deel van het verhaal. De vijf jongens zingen namelijk ‘And we danced all night to the best song ever’ en nergens uit blijkt dat het om hun eigen liedje gaat. ‘Best song ever’ als titel bekt natuurlijk veel beter als ‘And we danced all night to the best song ever’ …
De videoclip van ‘Best song ever’ is de aftrap voor een promotiecampagne rond de film ‘This is us’, van de vijf Britse jongens, die eind augustus in de bioscoop te zien is. In de 6.13 minuten durende clip kruipen de vijf elk in de huid van een ander persoon, terwijl de volledige band op de bank zit en aanhoort welke campagne er voor hen bedacht is. Als hen dat niet bevalt gaan ze door het lint en doen hun liedje, waarbij beelden te zien zijn van optredens en gillende fans.

record

De hilarische clip ging op maandag 22 juli in première op het muziekkanaal VEVO en was na 1 dag  12,3 miljoen keer bekeken. Ook die cijfers zijn gedoceerd gebracht, want op dinsdagmorgen, om 7.58 uur, meldde VEVO eerst dat de clip 10,9 miljoen keer was aangeklikt, hetgeen een nieuw record betekende. Het vorige record stond op naam van ‘We can’t stop’ van Miley Cyrus, met ‘slechts’ 10,7 miljoen kijkers… Om 13.52 uur volgde de melding van 12,3 miljoen views.

wel kijken, niet kopen

Kijkers zijn geen kopers, zo blijkt maar weer uit de notering. Bij ons op #5, in de Britse hitparade op #2. ‘Best song ever’ verkoopt daar minder dan de helft (75.474) dan de #1, ´Wake me up!´ van Avicii, dat daar dus ook nog #1 staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten