zondag 14 december 2014

Derde kersthit voor Django Wagner

#85 Django Wagner: Ik droom van een gelukkig kerstfeest

In 2010, het jaar waarin Django Wagner niet minder dan drie hits scoorde, nam hij al eens een kerstnummer op: ‘Ik kom naar huis (met kerstmis)’ (#15), een cover van ‘My special prayer’ van Percy Sledge. Het jaar daarop werkte Wagner mee aan het nummer ‘Onze kracht’ van een collectief Nederlandse artiesten onder de naam Hollandse kerst sterren. De opbrengst van het nummer dat niet hoger kwam dan de 54e plaats, ging naar de stichting Doe Een Wens. Ook ‘Onze kracht’ was geen eigen nummer, maar een bewerking van ‘Geef jouw lach’ van Vinzzent & Big black & beautiful.

Drie keer is scheepsrecht, want ook in 2014 is Wagner weer van de partij met een kerstnummer. Dit keer nam hij het instrumentale nummer ‘Memories’ onder handen en schreef daar samen met Frank van Weert en Waylon van der Heijden een tekst op en gaf het de titel ‘Ik droom van een gelukkig kerstfeest’.

Memories’ is geschreven door Anton van der Heijden (vader van Waylon en overleden op 19 maart 2004) voor zijn vrouw saxofoniste Marionne Wheels (Onky), die het in 1998 opnam voor haar album Saxy Tunes. Wheels, de stiefmoeder van Waylon, heeft de originele muziekbanden afgestaan voor het nummer van Django Wagner. Overigens is de tweede track op zijn single, ‘Ik kom naar huis (met kerstmis)’, zijn eerste kersthit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten