zondag 14 december 2014

Kygo neemt het heft zelf in handen

#51 Kygo feat. Conrad: Firestone  *** hoogste eerste weeks ***

Kyla la Grange dankt de hitnotering voor ‘Cut your teeth’ (#21 in oktober, deze week op #56) aan de Noorse Kyrre Gørvell-Dahll ofwel Kygo. Daarnaast maakte Kygo een remix van ‘I see fire’ van Ed Sheeran. Tijd dus om zelf aan de weg te timmeren. Dat doet de Noor met het nummer ‘Firestone’, voorloper van zijn album Kygo.

Voor de zang op ‘Firestone’ vroeg hij Conrad, voluit Conrad Sewell, geboren op 31 maart 1988 in Brisbane, Australië. In 2004 haalde Conrad de theaterronde van de Australische versie van Idols. In 2007 vormde hij met voormalige studievrienden de groep Sons of midnight, die in Duitsland een hitje scoorden met ‘The fire’. In Los Angeles bouwde hij een carrière op als songwriter. Imiddels hebben Kylie Minogue en Adam Lambert nummers van hem opgenomen.

De muzikaliteit heeft Conrad niet van een vreemde. Zijn grootouders, Betty en Graham Brewer, waren zangers. En ook zijn zuster, Grace Sewell, is actief in de muziek. Ze zit op de befaamde Brit School, waar ook Adele, Amy Winehouse en Leona Lewis het klappen van de zweep leerden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten