zondag 14 december 2014

Walk the moon wil the Police achterna

#65 Walk the moon: Shut up + dance

‘Shut up + dance’ van Walk the moon is geen cover van Aerosmith uit 1993. Daarnaast is de titel ook geen verwijzing naar de gelijknamige band die in 1995 een hit had met ‘Save it ‘til the morning after’ (#41). Wat wel waar is, is dat de naam Walk the moon, een verwijzing is naar het gelijknamige nummer van the Police uit 1980.

Walk the moon bestaat sinds 2008 en is afkomstig uit Cincinnati, Ohio. De band, opgericht door zanger Nicholas Petricca, heeft diverse bezettingen gekend. Sinds 2010 is de line-up niet meer veranderd, en bestaat de band naast Nicholas, uit  Kevin Ray (bas), Sean Waugaman (drums) en Eli Maiman (gitaar).
In 2010 kreeg de band landelijke bekendheid met het nummer ‘Anna’, van hun album I Want!, I Want!, uitgebracht op een onafhankelijk label. Naast naamsbekendheid, leverde het hen een jaar later ook een platencontact op bij RCA Records. Daarop kwam in 2012 het album Walk The Moon uit, een combinatie van oude en nieuwe nummers. De grote doorbraak is aanstaande met de single ‘Shut up + dance’ en het in juni verschenen album Taling Is Hard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten