zondag 14 december 2014

Kwabs redt het ook zonder The Sound of 2015

#99 Kwabs: Walk

Eind november maakte de Britse BBC de longlist bekend van hun Sound of 2015, de lijst met artiesten die het in 2015 kunnen gaan maken. Op die lijst prijken de volgende namen:
George The Poet
James Bay
Kwabs
Lapsley
Novelist
Rae Morris
Raury
Shamir
Shura
Slaves
SOAK
Stormzy
Sunset Sons
Wolf Alice
Years & Years

Eerdere winnaars waren onder andere Ellie Goulding, Keane en Adele. Op 9 januari 2015 wordt de winnaar bekend en een week later komt James Bay, de grote favoriet, naar Groningen voor het jaarlijkse Eurosonic festival, waar ook kanshebbers Rae Morris, SOAK, Shura, Sunset Sons en Years & Years zullen optreden.
Tot deze week heeft uit bovenstaande lijst, alleen Years & Years een hit in ons land gescoord en dan ook nog alleen de zanger Olly Alexander. Hij werd door zijn groep ‘uitgeleend’ aan de Belgische  dj/producer the Magician, voor het nummer ‘Sunlight’ (#37 in november, deze week op #70).

geadopteerd

Vanaf deze week komt daar de Britse muzikant Kwabs bij met zijn nummer ‘Walk’. Kwabs heet volledig Kwabena Sarkodee Adjepong, geboren op 24 april 1990 in Ghana. Via het adoptieprogramma Foster Care belandt hij in Bermondsey, een district in Zuid Londen. Xanthe Sarr, zijn muzieklerares, merkt zijn muzikale talent op en introduceert hem bij the National Youth Jazz Orchestra, waarvan hij drie jaar de leadzanger is. Daarna studeert hij jazz aan The Royal Academy of Music.

YouTube

Als hij 2012 zijn versie van ‘Like a star’ van Corinne Bailey rae en ‘The Wilhelm scream’ van James Blake op YouTube zet, gaat het balletje rollen. Hij krijgt een platencontract, en neemt de EP Wrong Or Right op met de Britse muzikant SOHN. Deze EP krijgt veel lof en wordt gevolgd door de EP’s Pray For Love en Walk. Het nummer ‘Walk’ wordt gebruikt in het computerspel FIFA 15, waarin ook ‘The nights’ van Avicii (zie onder #67) zit. In 2015 komt Kwabs met zijn debuutalbum en Pukkelpop heeft hem alvast geboekt voor een optreden in … augustus 2015!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten