maandag 16 maart 2015

‘Cheerleader (Felix Jaehn remix)’ levert twee hitrecords op

#1 OMI: Cheerleader (Felix Jaehn remix)                                            *** achtste week op #1 ***

Voor de achtste week voert ‘Cheerleader (Felix Jaehn remix)’ van OMI (= de Jamaicaan Omar Samuel Pasley) de Single Top 100 aan. Het hadden er negen kunnen zijn, als Jan Smit niet op 14 februari met ‘Recht Uit M’n Hart’ even de eerste plaats opeiste. Twee weken later was Jan in geen velden of wegen meer te bekennen. Dat zegt dus genoeg.


grootste Jamaicaanse hit

Met acht weken bovenaan de Single Top 100 is ‘Cheerleader (Felix Jaehn remix)’ van OMI de grootste Jamaicaanse hit. Vorige week moest OMI die eer nog delen met ‘Kung Fu Fighting’ van Carl Douglas (in 1974) en ‘Angel’ van Shaggy feat. Rayvon (in 2001), maar deze week heeft hij ook hen ingehaald. We berichtten daar al uitgebreid over in de Hitflits Maar er wordt nog een record gescoord.

‘Cheerleader’ van OMI is een nummer uit 2012, dat nooit zo’n grote hit was geworden als de Duitse dj Felix Jaehn er geen remix van had gemaakt. Hoewel hij er geen credit voor krijgt, is ook Leonárd Bywa uit Keulen verantwoordelijk voor het succes. Hij bespeelt de trompet.

én grootste Duitse hit

Naast het Jamaicaanse record scoort ‘Cheerleader (Felix Jaehn remix)’ ook nog een Duits record. Niet eerder stond een nummer waar een Duitse act bemoeienis mee had, zo lang op de eerste plaats. Tot deze week was Lou Bega met ‘Mambo No. 5’ de topper: zeven weken op #1 in 1999 en ook nog eens de bestverkochte single van het jaar. De kans dat ‘Cheerleader (Felix Jaehn remix)’ dat ook wordt, is bijzonder groot. Op basis van de huidige cijfers is het nu al het meest gestreamde nummer van 2015 en dat aantal neemt alleen nog maar toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten