maandag 16 maart 2015

GTST nummer mist streaming

#61 Rikki: Waar Ben Jij

Als de Single Top 100 één of twee dagen later was samengesteld, had ‘Waar Ben Jij’ van Rikki er niet eens ingestaan. En dan te bedenken dat het nummer aan het begin van de week  nog op de zevende plaats stond! Woensdag was het nummer al gezakt naar de 47e plaats en uiteindelijk komt het binnen op #61. Dat gebeurt er als een nummer niet beschikbaar is voor streaming. Taylor Swift kan daar over meepraten, want single ‘Blank Space’ kreeg daarom geen notering en voor ‘Style’ zien we het ook zwaar in.

Op 6 maart, in aflevering 5100 van de RTL4 soap Goede Tijden Slechte Tijden (GTST), was een fragment te horen van het nummer ‘Waar Ben Jij’, dat Rikki zong voor de radio. Al eerder was gebleken dat Rikki echt kon zingen, dus een eigen nummer kon niet uitblijven. In de serie schreef ze het, in het echt deed Guido Heeneman dat, die het ook produceerde.
De rol van Rikki de Jong wordt gespeeld door Robin Martens (Heemskerk, 16 maart 1992). Naast acteren werkte ze als model. Sinds 27 september 2010 speelt ze in GTST de rol van Rikki de Jong. Zingen doet ze niet alleen in de soap, maar ook in de High School Musical.

‘Waar Ben Jij’ van Rikki is zeker niet de eerste notering die GTST oplevert. Het is al de veertiende hit! Daaronder vallen ook twee nummers van echte artiesten die niet in de serie spelen, maar wiens nummers daarin te horen waren: ‘With You’ van Matt Simons (#10) en ‘Crazy (Nòze remix)’ van Ornette (#90), beide in 2012. De grootste hit die GTST opleverde was ‘Ademnood’ van Linda, Roos & Jessica (#1 in 1995). Klik hier voor het volledige overzicht.

2 opmerkingen: