maandag 16 maart 2015

Major Lazer komt dit jaar met twee albums

#27 Major Lazer feat. DJ Snake & MØ: Lean On          *** hoogste eerste weeks ***

Op #79 kwamen we Thomas Wesley ook al tegen, alleen toen onder z’n andere alter ego, Diplo. ‘Lean On Me’ maakte hij als Major Lazer, dat hij samen vormt met de dj’s Jillionaire en Walshy Fire. Daarnaast werkten DJ Snake en MØ mee aan ‘Lean On’.
DJ Snake (echte naam William Grigahcine) heeft al twee hits op zijn naam staan: ‘Turn Down For What’ (#23 in juni 2014, samen met Lil Jon) en ‘You Know You Like It’ van AlunaGeorge (deze weekop #24), waarvoor hij de remix maakte. Major Lazer brengt dit jaar twee albums uit en een animatie show, de FXX Cartoon Show.

De zang op ‘Lean On’ is van . Daarachter gaat de Deense Karen Marie Ørsted (Odense, 13 augustus) schuil; de eerste letter van haar tweede voornaam en achternaam vormen . Samen met haar vriendje vormde ze enige tijd het punk duo MOR. Sinds 2012 begon MØ met het zingen van à capella nummers. In 2013 schreef en zong ze ‘Dear Boy’ op Avicii’s album True.

Vervolgens ging het snel voor , want het jaar daarop werd ze genomineerd voor zeven Deense Music Awards, waarvan ze er vier won. In januari van dit jaar kreeg MØ een European Border Breaker Award (EBBA Award), een prijs voor de tien meest belovende jonge Europese artiesten, die onze eigen Common Linnets ook wonnen. Op 7 april komt MØ naar de Melkweg in Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten