maandag 16 maart 2015

Mumford & Sons doen de banjo in de ban

#82 Mumford & Sons: Believe

‘Believe’, deze week Megahit op 3FM, is de eerste single van het album Wilder Mind, dat de Britse band Mumford & Sons op 4 mei uitbrengt. De opnames vonden plaats in de Eastcote Studios in London, dezelfde studio waar ze in 2009 hun debuutalbum Sigh No More opnamen, waarvan wereldwijd meer dan 4 miljoen exemplaren zijn verkocht. Twee maanden na de release, op 4 juli, staat de band in het Goffert Park in Nijmegen. Deze week kan je daar op 3FM kaarten voor winnen.

Folk

Mumford & Sons heeft met hun muziek de folk (weer) op de kaart gezet. Folkbandjes die voorheen niet of nauwelijks succes hadden, plukten de vruchten van de revival. Nieuwe folkbandjes schoten uit de grond. In het kielzog van Mumford & Sons scoorden the Lumineers, Edward Sharpe & the Magnetic Zeros en Of Monsters And Men de eerste hits.

geen banjo meer

Na twee succesvolle albums, met hits als ‘Little Lion Man’ (#41 in 2010) en ‘I Will Wait’ (#34 in 2011), zal er op het derde album van Mumford & Sons geen banjo meer te horen zijn. Wellicht verliezen ze hierdoor fans, maar krijgen ze er ook nieuwe voor terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten