dinsdag 23 september 2008

The-Dream laat wens uitkomen

Gym class heroes feat. the-Dream: Cookie jar (98)

Op de vorige twee hits ‘Cupid’s chokehold’ (#29) en ‘Clothes off!!!’ (#75), beide in 2007, kreeg Gym class heroes hulp van Patrick Stump van Fall out boy. Bovendien waren het bewerkingen van nummers van anderen: ‘Breakfast in America’ van Supertramp en ‘We don’t have to take our clothes off’ van Jermaine Stewart. Ook op Cookie jar krijgen de heren hulp, dit keer van rapper the-Dream. Het nummer is de eerste hitsingle van het vierde album ‘The quilt’ dat onlangs verscheen. Aan het album is onder andere meegewerkt door Busta Rhymes en Estelle. Evenals hun vorige album, is ook ‘The quilt’ geproduceerd door Patrick Stump, die hen aan hun eerste twee hits hielp. Pete Wenz van Fall out boy is ook op het album te horen.

The-Dream is geboren als Terius Youngdell Nash op 27 januari 1981 in North Carolina. Terius is een poosje getrouwd geweest met Nivea Hamilton, die wij als Nivea nog kennen van ‘Don’t mess with the radio’ (#36 in 2001). Ze scheidden in december 2007. Samen hebben ze sinds 10 mei 2005 een dochtertje: Navy Talia. Muzikaal gezien zat hij in de groep Guess who (niet de Canadese rockband van de hit ‘American woman’!) van rapper Raheem.

wens van de familie

De naam The-Dream is geïnitieerd door zijn oom. Terius groeide op in Atlanta aan de westkant, waar veel criminaliteit en armoede heerst. In zijn familie nam niet iedereen het zo nauw met regels. Zijn oom zou daarom gezegd hebben, dat Terius zou moeten proberen de droom van zijn familie uit te laten komen. En dat slaat dan niet op een carrière in de muziek, maar over het afmaken van zijn school en op de rechte weg blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten