dinsdag 23 september 2008

Rowwen Hèze voor het eerst met een zangeres

Rowwen Hèze: Veur altied is veurbeej (35)

Op ‘Veur altied is veurbeej’ zingt Jack Poels van Rowwen Hèze samen met Linda Smeets. De twee kennen elkaar sinds vorig jaar. De mannen van Rowwen Hèze wilden graag wat anders doen en nodigden zes gastmuzikanten uit, waaronder Linda, die naast zangeres, ook saxofoon, piano en percussie speelt. In het najaar van 2007 deed Linda samen met de band de theatertournee ‘Saus’. Ook deed ze met Rowwen Hèze negen concerten van de ‘Vrienden van Amstel live’.

Linda: “Het is een ontzettend gezellige groep, down to earth en ze weten wat ze willen, met plezier muziek maken. Dat vind ik erg leuk aan deze club. En het klinkt ook zo mooi, wat we met z’n allen kunnen bereiken, het klinkt geweldig!” Tijdens een optreden in het Parkstad Theater van Heerlen, werd het nummer ‘Veur altied is veurbeej’ opgenomen. In het nummer zingen Jack en Linda over de betrekkelijkheid van alledaagse dingen die zomaar kunnen ophouden te bestaan. Als tweede track is een compleet nieuwe versie ‘Kroenenberg’ (#37 in 1992) opgenomen. Eind deze week verschijnt ‘Saus’ op cd, op 7 november gevolgd door een DVD.

naast zangeres ook lerares

Linda Smeets, geboren op 9 december 1983 in Ell in Midden-Limburg, zingt en danst al haar hele leven. Op haar vierde zat ze op klassiek ballet en daarna op jazzballet. Ze zat bij een kinderkoor en de dirigente moedigde haar aan mee te doen aan het VARA-kindersongfestival. Dat deed ze en ze won de finale in Limburg. Na een optreden op het Unicef gala, wist Linda het zeker: ze wilde zangeres worden en nam zangles. Daarnaast leerde ze altsaxofoon en piano spelen. Op haar achttiende begint ze met de opleiding ‘Lichte muziek en zang’ aan het conservatorium van Utrecht. Ze verdiept zich in jazz, pop, soul, funk en schrijft haar eigen nummers en in 2006 studeert ze af. Ze tourde met de theaterproductie ‘She got game 3’. Sinds vorig jaar staat ze met Rowwen Hèze in de theaters, niet alleen voor de achtergrondzang, maar ook als saxofonist, pianist en percussionist. Daarnaast heeft Linda haar eigen zangmethode ontwikkeld en geeft ze privé les.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten