dinsdag 23 september 2008

Snoop dogg zingt met én brengt ode aan countrylegende

Snoop dogg: My medicine (73)

Het komt dus toch nog goed met Calvin Cordozar Broadus Jr., oftewel rapper Snoop dogg. In april stond hij samen op het podium van de Melkweg met countrylegende Willie Nelson. En op ‘My medicine’ brengt hij een ode aan een andere legende, Johnny Cash, die vijf jaar geleden, op 12 september, overleed. Het nummer heette dan ook eerst ‘Johnny Cash’.

Op ‘My medicine’, geproduceerd door Everlast die ook meespeelt op gitaar, wordt in het refrein meegezongen door Willie Nelson. Het nummer is de achttiende hit voor Snoop dogg, die vooral bekend is van zijn vrouw onvriendelijke nummers. In de clip van het nummer zitten beelden van zijn optreden met Willie Nelson in de Melkweg in Amsterdam.

geen rapper meer

‘My medicine’ is de tweede hitsingle van het album ‘Ego trippin’’, zijn negende studioalbum. Snoop Dogg is echter zeer productief, want volgend jaar verschijnt zijn volgende album ‘Malice in wonderland’. Onlangs heeft hij aangekondigd te stoppen met rapmuziek en zich meer bezig te houden met rockmuziek. Hij wil graag samenwerken met Bono, Madonna en Mick Jagger. Van rappers beweerde hij dat deze muzikaal gezien te kortzichtig zijn en dat collegae op muzikaal gebied hun grenzen zouden moeten verleggen. Op ‘My medicine’ laat Snoop al horen hoe het moet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten