dinsdag 23 september 2008

Mr. Z heeft oog voor de medemens

Mr Z: Hypnotize (87)

Achter Mr. Z zit de in Suriname geboren Zahier Abdoelgafoer. Op zijn negende was hij al bezig met muziek, vooral met zijn drumstel. Niet tot ieders genoegen echter, want zijn ouders werden er gek van. Via zijn oom maakte hij kennis met de muziek van onder andere Bob Marley. Op zijn veertiende stopte hij met drummen en begon met zingen. Elf jaar speelde hij bij de Hindustaanse muziekgroep Indian eagles.

Hij droomde echter van optredens in Ahoy (groter dus) en in 1994 kreeg hij, na kennis gemaakt te hebben met de producers Q(uicktouch) & S(low-jam),. de kans om door te breken. Aan hen liet hij de nummers horen die hij had geschreven, maar die nog niemand had gehoord. Vervolgens begon Zahier samen met DJ R-Jay het productieteam Booty killerz. In 2004 scoorde Mr. Z een hit met ‘Booty killer’ (#79), en nam hij het album ‘Nuff said’ op. Eind 2006 verscheen ‘Earth angel’ en kwam tot #95. Live treedt Mr. Z op met zanger Brad en twee danseressen. Daarnaast is er ook nog Mr Z and the Booty killerz live band.

betrokken

Zahier woont in Rotterdam en is samen met John Sosrojoedo eigenaar van grillroom ‘Netanya’ aan de Grote beer. Samen met andere jonge ondernemers uit de wijk Prins Alexander hebben ze vorig jaar op tweede kerstdag, een feestelijk kerstdiner bereid voor minder bedeelden. Zahier, die zelf in deze wijk is opgegroeid, ziet deze actie als maatschappelijk verantwoord ondernemen. “In de horeca ben je 360 dagen per jaar bezig om geld te verdienen, dan mag je best één dag iets voor een ander doen. Wij gaan jaarlijks iets doen als grillroom ‘Netanya’. Maar niet telkens hetzelfde, het kan ook een paasontbijt zijn voor ouderen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten