dinsdag 23 september 2008

Within temptation aan de strijk

Within temptation: Forgiven (9) *** hoogste eersteweeks ***

Een aardigheidje voor de fans én een stukje promotie voor hun aankomende album: ‘Forgiven’ van Within temptation is deze week de hoogste nieuwe op #9. Het nummer is terug te vinden op het album ‘The heart of everything’ (waar al drie eerdere singles vanaf zijn getrokken), maar deze singleversie wijkt af van de uitvoering op het album. Sinds vrijdag liggen namelijk de dubbel-cd en dubbel-dvd ‘Black symphony’ in de winkels, een live-album waarop de gothic band uit Waddinxveen wordt bijgestaan door het Metropole orkest. Zoiets als Metallica en het San Francisco symphony orchestra zullen we maar zeggen.

‘Forgiven’ is de zesde top 10-hit voor Within temptation, nadat de vorige twee singles, ‘Frozen’ en ‘All I need’, vorig jaar op #11 en #13 strandden. Hun topper hadden ze in 2002 met hun debuuthit ‘Ice queen’, die tot #2 kwam. Op de single ´Forgiven´ vind je zowel deze nieuwe versie als de originele albumuitvoering. Op de maxi staan bovendien nog drie extra nummers, die live opgenomen zijn op 23 november vorig jaar in het Beursgebouw in Eindhoven.

‘Forgiven’ is een ongebruikelijk nummer voor Within temptation-begrippen; nu eens geen zware gitaren, maar een ingetogen ballad met veel strijkers. Zangeres Sharon en Adel staat trouwens met nóg een ongebruikelijk nummer genoteerd: op #25 is ze te horen op de houseknaller ‘In and out of love’ van Armin van Buuren; een ex-top 10-hit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten