maandag 9 februari 2009

Jodelzangeres zingt trance

Armin van Buuren feat. Jaren: Unforgivable (66)

De samenwerking van Armin van Buuren met Sharon den Andel in het nummer ‘In and out of love’ leverde beide een #10-hit op in 2008. Sharon is weer haar eigen weg gegaan met haar band Within temptation. En Armin heeft een nieuwe zangeres gevonden voor zijn ‘Unforgivable’: Jaren Cerf.

Jaren Cerf heet eigenlijk Jaren Voight, dochter van zanger John Voight. Ze groeide op als een echte boerenmeid op een boerderij in Wyoming. Al op haar tweede begon ze met zingen, eigenlijk jodelen, want dat kon ze heel goed. Samen met haar zusje en haar vader deden ze jodelwedstrijden, die zij won! Op haar zestiende begon ze een carrière als country/folk zangeres. Een aantal jaren later belandde ze in Zweden, waar ze een kleine tour deed. In die tijd schreef ze de nummers van een folkalbum, dat pas in 2008 zou verschijnen.

In 2002 belandde Jaren in Los Angeles en trad daar op in bars, zichzelf begeleidend op piano. Daar kwam ze in 2005 in contact met de vanuit Ontario, Canada afkomstige producer Matt Cerf. Het klikte tussen de twee, zelfs zo goed dat ze trouwden. Samen met haar man Matt en producer Shawn Mitsuki heeft ze inmiddels een carrière opgebouwd als zangeres van trance muziek. ‘Ligth the skies’ uit 2007, trok de aandacht van Armin van Buuren en kwam terecht op zijn album ‘A state of trance 2007’. Voor ‘A state of trance 2008’ leverde Jaren het nummer ‘Arnej’, gezongen door haar jongere zuster Josie. Vorig jaar heeft Jaren samen met de producers Alar Suurna (Roxette), en Jerker Eklund (Jill Johnson) de opnames afgerond van haar album ‘Fixin’ it upright’, dat in november is uitgekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten