maandag 9 februari 2009

Roel C Verburg houdt C geheim

Roel C. Verburg: Wat is dit een mooie dag (Vliegerlied) (59)

Laten we het maar direct toegeven: de C in Roel C. Verburg, hebben we niet kunnen achterhalen. Of staat de C staat misschien niet voor een tweede naam, maar voor Cabaret? Dus Roel of iemand die hem goed kent, help ons uit de droom!

Roel Verburg komt uit De Lier, waar hij op 4 januari 1974 werd geboren. Hij zingt en speelt al sinds zijn zeventiende in diverse bandjes. Sinds 1994 woont hij in Amsterdam en volgt daar de studie Cognitieve psychologie aan de Vrije Universiteit. Hoewel hij die studie in 2004 afsluit, wordt hij nooit psycholoog; hij hoort liever zichzelf praten dan iemand anders.

Halverwege de studie, in 2000, begint hij op te treden als cabaretier, zichzelf begeleidend op gitaar. Na het Leids Cabaret festival richt hij zich meer en meer op stand-up comedy en treedt toe tot de Comedytrain. In 2005 maakt hij deel uit van de Fast comedy, dat doet aan improvisatie en stand-up comedy. In datzelfde jaar wint hij de finale van Top cabaret. Een jaar later sluit hij zich aan bij de Comedy explosion.

Naast al deze activiteiten probeert Roel ook nog een carrière als singer/songwriter op te starten. ‘Wat is dit een mooie dag (vliegerlied)’ is daarvan het eerste resultaat. Het is de Nederlandse versie van ‘Fliegerlied (So a schöner Tag)’ van de Duitse zanger Tim Toupet, dat daar een echte partyhit is. Oorspronkelijk is het echter een kinderliedje uit 2002 van de band DONIKKL, van de cd ‘Stark wie ein Tiger’. DONIKKL bracht het liedje in 2008 ook zelf uit op single.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten