maandag 9 februari 2009

Sander van Doorn staat aan de vooravond van zijn werelddoorbraak

Sander van Doorn vs Robbie Williams: Close my eyes (26)

Sander Ketelaars (Eindhoven, 28 februari 1979) heeft onder diverse namen nummers opgenomen. Als Sam Sharp scoorde hij een hit met ‘Twister’ (#40 in 2004) en als Filterfunk met ‘S.o.s. (message in a bottle)’ (#30 in 2006). Maar je zult hem vooral kennen onder zijn dj-naam Sander van Doorn, waarmee hij al drie hits op zijn naam heeft staan, waarvan ‘By any demand’ feat. MC Pryme, de grootste was: #20 in 2007. Overigens heeft Sander vorige maand als zijn alter ego Sam Sharp, een nieuwe track afgeleverd: ‘Roundabout’.

Maar dat is allemaal peanuts vergeleken met het succes dat Sander gaat boeken met ‘Close my eyes’. Het nummer is een bewerking van het nummer ‘We’re the Pet shop boys’ van Robbie Williams. Sander: “Ik stuurde het via internet naar zijn management. Ze waren enthousiast. Ik kon eigenlijk meteen aan de slag met zijn droge vocalen, met gekuch en al.” Sinds september 2008 is ‘Close my eyes’ al veel te horen in de clubs. En nu is er dan de officiële release, in zestien landen!

We're the Pet shop boys’ nam Robert Peter Williams (Stoke-on-trend, 13 februari 1974) in 2006 op, samen met de Pet shop boys. Het is één van de twee tracks op het album ‘Rudebox’ dat hij opnam met het Britse duo. Het andere nummer is ‘She’s Madonna’ (#3 in 2007). Het is niet de eerste keer dat (delen van) een nummer van hem wordt gebruikt. In 2002 verscheen het nummer ‘My culture’ van I giant leap feat. Maxi Jazz & Robbie Williams (#42). ‘My culture’ bevat teksten van het nummer ‘Hello Sir’, een verborgen nummer op het album ‘Life thru’ a lens’ van Robbie.

‘Close my eyes’ is de dertigste hit van Robbie Williams na zijn vertrek bij Take that. Begin volgende maand begint Robbie met de opnamen van een nieuw album, dat eind dit jaar moet verschijnen. Hij heeft daarvoor een aantal nummers geschreven met Mark Ronson, Guy Chambers en Chaz Jankel. Voor alsnog denkt Robbie nog helemaal niet aan een (wereld) tournee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten