vrijdag 13 februari 2009

Hitflits: André van Duin terug met carnavalssingle

Was het niet mooi geweest: met Valentijn, ‘To make you feel my love’ van Adele op #1? Het heeft echter niet zo mogen zijn, de rappers van Cidinho e Doca blijken toch sterker te zijn. Voor de derde week voeren zij de Single Top 100 aan met ‘Rap das armas (Quintino remix). En inmiddels is er ook een Nederlandstalige versie van verschenen. DJ Maurice pres. Boldheadz maakten er ‘Paprika’ van en komen er mee binnen op #68.

De klapper deze week wordt gemaakt door André van Duin met ‘De balletjes van de koningin’ dat binnenknalt op een achtste plek. Het is zijn eerste hit sinds 2001, toen ‘Bim bam’(#1 in 1982), opnieuw een notering kreeg. ‘De balletjes van de koningin’ dient als promotie voor de Dik voor Mekaarshow, die eind deze maand op tv te zien zal zijn. Ook nieuw bij de bovenste tien zijn ‘Miracle’ van Ilse DeLange (van 22 naar #6) en ‘Close my eyes’ van Sander van Doorn vs Robbie Williams (van 26 naar #2).

In de KPN-reclame heette het nog ‘Viva viva Casablanca’. Maar dat mocht Albert van Benthem niet van KPN gebruiken en dus werd het ‘Viva viva Casanova’. Het levert hem in deze ‘feesttijd’ een hit op: binnen op #19. Nog meer feesthits zijn er van Stef Ekkel met ‘Sierra madre’ (op #54), Cooldown café met ‘Comment ça va’ (op #69) en Jean Knipping Jr. met ‘Naar de kroeg’ (op #71).

Andere opvallende binnenkomers zijn er van het Australische duo Empire of the sun met ‘Walking on a dream’ (op #29), Mon amour met ‘Let’s forgive and forget’ (op #36), Veldhuis en Kemper met ‘Volkomen kut’ (op #38) Krezip met ‘Sweet goodbye’s’ (op #62), Novastar met ‘Mars needs woman’ (op #63), Danny de Munk met ‘Bloemetje’ (op #67) en Katy Perry met ‘Thinking of you’. De Dixie chicks scoren een dubbelhit: ‘Not ready to make nice’ (op #77) en ‘The long way around’ (op #92).

In de Album Top 100 heeft Adele met ‘19’ de #1-positie herovert op ‘Working on a dream’ van Bruce Springsteen. Op een derde plaats blijft ‘Only by the night’ van Kings of Leon en van 8 naar #4 stijgt ‘Nobody’s tune’ van Wouter Hamel. Grootste stijger is Mariah Carey, die met ‘The ballads’ van 54 naar #5 stijgt. Hier slaat Valentijn zeker toe!

Vijf binnenkomers zijn er: ‘Original soundtrack’ van ‘Sunset Boulevard’ (op #18), ‘It’s not me, it’s you’ van Lily Allen (op #33), ‘Astral weeks live at the Hollywood bowl’ van van Morrison (op #46), Indi.Arie met ‘Testimony: vol 2, love & politics’ (op #53). En bijna onderaan, op #96, ‘Schlagerfestival’ van Franz und Freddy.

Na het weekend melden wij ons weer met een nieuwe Megaman. Dan weet je weer alles over de hits in Megaland.

1 opmerking:

  1. Hé???? Waar is dan "M25 - Better of alone" gebleven??? Vergeten net zoals toen in week 18-19 2008 met Tiesto op nr. 19 en daarna buiten de top 200??

    14 februari 2009 10:52

    BeantwoordenVerwijderen