maandag 9 februari 2009

Metro station dankt bestaan aan twee moeders

Metro station: Shake it (73)

Al in september 2007 bracht de Amerikaanse groep Metro station hun album ‘Metro station’ uit. Twee singles kwamen er van af, maar geen kreeg een notering. Dat veranderde toen halverwege 2008 ‘Shake it’ op single werd uitgebracht. Het nummer bereikte de tiende plaats van de Billboard Hot 100. Ook het album profiteerde daarvan. En eindelijk is het Amerikaanse succes overgewaaid naar het Europese vasteland.

Het ontstaan van Metro station gaat terug naar 2006, toen de moeders van Trace Dempsey Cyrus (zang/gitaar) en Mason Musso (leadzang/gitaar) elkaar tegenkwamen op de set van de serie ‘ Hannah Montana’, waarin Mitchell (broer van Mason) en Miley (zuster van Trace) spelen. Trace haalde daarop Blake Healy (basgitaar/keyboards) er bij en daarmee was Metro station een feit. Een aantal liedjes zetten ze op MySpace en dat leverde Anthony Improgo als drummer op. Vervolgens werd de groep dankzij hun MySpace pagina, ontdekt door de scouts van Columbia records. Dat leidde tot veel optredens met andere bands en het album ‘Metro station’, waarvan ‘Shake it’ de eerste hitsingle is en deze week de 3FM Megahit.

zo vader zo dochter én zoon

Miley en Trace zijn niet zomaar wat muzikale kinderen. De vader van Miley is Billy Ray Cyrus, die in de jaren ’80 de ene na de andere countryhit scoorde. Miley is de halfzuster van Trace. Op het volgende album van Miley, zal Trace één van de nummers voor zijn rekening nemen. Per saldo zijn de hits van de familie Cyrus de volgende: Billy Ray Cyrus: 3, Miley Cyrus: 1, Trace Cyrus: 1.

2 opmerkingen:

  1. Billy Ray is NIET de vader van de frontman van Metro Station. Hij is de halfbroer van Miley Cyrus; ze delen alleen dezelfde moeder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. beetje laat, maar het is aangepast. bedankt voor je opmerking.

    BeantwoordenVerwijderen