woensdag 4 maart 2009

Midweek: Adele geeft het niet op

Voor de zoveelste keer doet Adele met ‘Make you feel my love’ een gooi naar de eerste plaats. En we hebben het idee, dat het haar dit keer wel eens zou kunnen lukken. Want de positie van ‘Je naam in de sterren’ van Jan Smit wankelt. Top 10-noteringen zien wij voor Krezip met ‘Sweet goodbye’s’ en Kings of Leon met ‘Use somebody’. ‘Door jou’ van Jim eindigt waarschijnlijk net buiten de top 10.

Eind mei staan ze op Pinkpop, dat is zeker. Maar of ze vrijdag de hoogste binnenkomer zullen zijn, is afwachten. We hebben het over ‘Wrong’ van Depeche mode. Ook binnen zijn Sidney Sampson met ‘Riverside’, DJ Jean met ‘Play that beat’ en ‘Aftershock (can’t fight the feeling)’ van Chuckie.



Een echte verrassing is het natuurlijk al lang niet meer. Toch melden we het nog even: ‘No line on the horizon’ van U2 wordt de nieuwe #1 in de Album Top 100. ‘The hermit sessions’ van Kyteman kwam vorige week al op #11 binnen en stijgt deze week flink door tot bij de bovenste vijf. Pas in het tweede deel van de lijst, zien we albums van Elle bandita met ‘Queen of fools’, the Whitest boy alive met ‘Rules’ en Steven Wilson met ‘Insurgenties’, binnenkomen.

De ervaring leert ons dat op donderdag veel nieuwe albums in de verkoop gaan, dus we kunnen nog wel (verrassende) binnenkomers verwachten. Maar de #1-positie van U2 is onaantastbaar. We hopen dat dat vanaf vrijdag ook voor ‘Make you feel my love’ van Adele geldt. Je leest het vrijdag in een nieuwe Hitflits!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten