zondag 1 maart 2009

Toppers hebben nu al douze point

de Toppers: Shine (12)

Het zou mooi zijn als op 16 mei het ‘douze point’ of ‘twelve points’ (veelvuldig) klinkt voor ‘Shine’ van de Toppers. Want dat zou betekenen dat Gordon, René en Jeroen, de halve finale van 14 mei, hebben gehaald! ‘Shine’ is gekozen uit 365 volledige liedjes en ruim 200 songteksten die binnengekomen waren bij de TROS.

Na diverse luistersessies hebben de Toppers het aantal inzendingen tot twintig teruggebracht, waarvan uiteindelijk zes nummers overbleven. Daaruit kozen op zondag 1 februari een vakjury hun favoriete liedje, waarna de publieksjury hetzelfde mocht doen. De vakjury ging voor ‘Angel of the night’, het publiek (dat een dubbele stem had), koos voor ‘Shine’. Achteraf bleek dat de tekst van ‘Shine’ geschreven was door Ger van de Westelaken, dat een pseudoniem bleek te zijn van Gordon. Bas van den Heuvel is verantwoordelijk voor de muziek. Op 19 maart start de tiendelige docusoap ‘Op weg naar Moskou’, waarin de Toppers worden gevolgd in de voorbereidingen naar de halve finale op 14 mei. De Toppers zullen ondermeer een promotietour doen door Europa, waarbij zeker Moldavië, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland worden aangedaan.

remixen

Zes dagen daarvoor, op 13 maart, verschijnen zowel de videoclip van ‘Shine’ als twee remixen. Het idee voor de remix kwam nadat er zomaar een club-remix van ‘Shine’ opdook, gemaakt door een vermaarde Nederlandse dj (Fedde le Grand?). Daarop werd hem gevraagd om ‘Shine’ nogmaals, maar nu speciaal voor Europa, van een remix te voorzien. De ‘Shine’ (new wave Eurovison 2009 mix)’ verschijnt in een radio-edit en een speciale lange extended version.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten