vrijdag 6 maart 2009

Hitflits: Jan Smit zit Adele dwars

Het heeft weer niet zo mogen zijn. ‘Make you feel my love’ van Adele stijgt terug naar de tweede plaats en mist weer de eerste plaats. In januari stond het nummer daar ook al even en in februari zelfs twee keer achtereen. Maar wederom is er een single die meer verkoopt. Dit keer is het Jan Smit die haar dwars zit. Met een verschil van 9% weet hij de eerste plaats in handen te houden met zijn negende #1-hit, ‘Je naam in de sterren’.

‘Miracle’ van Ilse DeLange kruipt naar boven en belandt in de zevende week op de derde plaats. Naar vier zakt ‘Rap das armas (Quintino remix)’, de voormalige #1-hit van Cidinho e Doca. Met een sprong van twintig plaatsen komt ‘Sweet goodbye’s’ van Krezip op de vijfde plaats terecht, terwijl Jim zelfs negenendertig plaatsen winst boekt met ‘Door jou’, dat van 48 naar #9 stijgt.

‘Just dance’ van Lady Gaga was al groot (#4 in februari), maar haar nieuwste single ‘Poker face’ wordt waarschijnlijk nog groter. Het nummer, de huidige #3 in de Britse hitparade, komt binnen op de veertiende plaats van de Single Top 100, en is de komende week ook nog de 3FM Megahit. Nog een hoge binnenkomer, op #20, is ‘Play that beat’ van DJ Jean.


Met ‘Riverside’, binnen op #31, scoort Sidney Samson zijn grootste hit. Precies een plaatsje boven ‘You don’t love me (No, no, no)’ uit 2008, dat hij samen maakte met Skitzofrenix. Ook Dirk Meeldijk doet goede zaken. In 2007 bereikte ‘Ik hou van het leven’ van hem de 68ste plaats. Het nummer is nu opnieuw uitgebracht en scoort in de achtste week een 35ste plaats, even hoog als ‘t’ Is voorbij’ uit 2008. Ook binnen bij de bovenste 50 zijn Chuckie met ‘Aftershock (can’t fight the feeling’)’ op #41 en acht plaatsen lager ‘Wrong’ van Depeche mode.

Ondanks dat ‘No line on the horizon’ van U2 een week voor de release was uitgelekt op het internet, knalt het verpletterend binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. Het album, hun negende #1-notering, verkoopt 5x zoveel als ‘Luister’ van Nick & Simon. ‘19’ van Adele stijgt terug naar de derde plaats. Kyteman kwam vorige week met ‘The hermit sessions’ binnen op de elfde plaats en stijgt door naar de vierde plaats. Terwijl ‘Invaders must die’ van the Prodigy, de hoogste binnenkomer vorige week op #3, zakt naar de vijfde plaats.

Pas op #66 zien we de volgende binnenkomer: de Original soundtrack van ‘Slumdog millionaire’, de film die onlangs acht Oscars binnenhaalde. Twee plaatsen daaronder, op #68, komt ‘Rules’ van the Whitest boy alive binnen. De laatste twee binnenkomers vinden we op #78: Steven Wilson met ‘Insurgentes’ en op #81 Elle Bandita met ‘Queen of fools’.

Na het weekend kun je alles lezen over de binnenkomers in een nieuwe Megaman.

1 opmerking: