zondag 1 maart 2009

Wil de echte Fons zich bekendmaken?

Fons: Viva, viva Casablanca (89)

Op het hoesje van ‘Viva, viva Casablanca’ prijkt acteur/zanger Albert van Benthem. Hij heeft dit nummer echter niet ingezongen, maar Fons, zijn alter ego. Alleen is de Fons van ‘Viva, viva Casablanca’ niet de Fons die Albert in de bekende KPN-reclames verbeeld. Snap je het nog? Die Fons (Albert dus) zong dit nummer vorig jaar juli al, voordat hij ontdekt was op zijn Hyves door KPN. Daarna werd hem verboden dit nummer nog langer live te zingen of uit te brengen. En dus kwam Albert onder zijn eigen naam met ‘Viva, viva Casanova’, dat deze week van 13 naar #26 zakt.

contract is contract

Albert heeft vrede met het besluit van het telefoonbedrijf, dat hij niet als Fons mag optreden en het liedje ‘Viva, viva Casablanca’ niet mag uitbrengen. Albert: “Het is aan bepaalde regels gebonden. Je hebt contracten en daar moet je je aan houden, anders volgen zware sancties.” Hij is KPN dankbaar voor de creatie van Fons, want het werd zijn springplank naar succes. Albert weet niet wie ‘Viva, viva Casablanca’ heeft ingezongen. Vreemd genoeg is het de uitvoerende wel toegestaan om zowel de naam Fons als de foto van Albert als ‘Fons’ te gebruiken voor de hoes!

Overigens is er nog een uitvoering van ‘Viva, viva Casablanca’. Ook Glenn Jelijs probeert een graantje mee te pikken van de populariteit van Fons. Als Glenn van Dijk. Hou toch niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten