zondag 1 maart 2009

Op het randje #1 voor Jan Smit

Jan Smit: Je naam staat in de sterren (1) *** hoogste eersteweeks ***

Hij heeft het gered, maar dan ook net. Met een verschil van slechts 2% op ‘De balletjes van de Koningin’ van André van Duin, knalt ‘Je naam staat in de sterren’ van Jan Smit binnen op de eerste plaats van de Single Top 100. De notering is uitsluitend op basis van de fysieke verkopen. Want welke fan wil een download, als een fysieke cd-single je nog drie live nummers biedt plus de clip opgenomen op Curaçao? En maar goed ook dat Jan het weer zo heeft aangepakt, want anders had zijn negende #1-hit wel kunnen vergeten! In november 2008 lukte hem dat ook al, maar toen ruimschoots met ‘Als je lacht’.

extra configuratie

Om de fans nog meer te plezieren (en om op #1 te blijven of naar terug te stijgen), wordt op 11 maart een tweede cd-single van ‘Je naam in de sterren’ uitgebracht. Daarop nog meer unieke versies van live nummers en de clip, maar dan in de live uitvoering. We hopen voor Jan dat de eerste configuratie het zolang volhoudt!

‘Je naam in de sterren’, zijn 21ste notering, schreef Jan naar aanleiding van het overlijden van Xavier Cabau op 1 september 2007 op Ibiza, de vader van zijn vriendin Yolanthe Cabau van Kasbergen. Jan had de man nooit ontmoet, waarmee het nummer kan gaan over elke dierbare die iemand verliest. Dat zal dan ook zeker de reden zijn dat velen het nummer mooi vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten