zondag 14 november 2010

Duck sauce (nog) onbedreigd aan kop

Duck sauce: Barbra Streisand (1) *** tweede week op #1 ***

Voor de tweede week voert Duck sauce met ‘Barbra Streisand’ zonder problemen de Single Top 100 aan. Het verschil met de #2, ‘Only girl (in the world)’ van Rihanna (die daarmee haar derde top 3-hit scoort) is aanzienlijk, ruim 45%. Dus van haar hoeft Duck sauce niets te vrezen. Over drie weken verschijnt ‘Flinders’, de nieuwe single van Nick & Simon, dus dat duurt nog even. Maar het is de vraag of ‘Barbra Streisand’ de komende twee weken zal overleven, gezien de snelstijgende populariteit van ‘The time (the dirty bit)’ van the Black eyed peas. Aanstaande vrijdag weten we meer.

Dancehits

Het nummer ‘Barbra Streisand’ blijkt zeer populair te zijn op de dansvloer, wanneer op het moment dat de naam langskomt, er diverse andere namen worden geroepen. We kunnen dan ook wel stellen dat het een echte dancehit is. En dat is niet de eerste, maar al de vijfde dit jaar. Het zijn, met tussen haakjes het aantal weken dat het nummer op #1 doorbracht:
Stromae: ‘Alors on danse’ (5x)
Yolanda be cool feat. Dcup: ‘We no speak Americano’ (7x)
Ricky L feat. M:ck: ‘Born again (Balearic soul mix)’ (1x)
Swedish house mafia feat. Tinie Tempah: ‘Miami 2 Ibiza’ (1x)
Duck sauce: ‘Barbra Streisand’ (2x)

what’s in a name?

Zoals je weet gaat ‘Barbra Streisand’ van Duck sauce over de gelijknamige zangeres/actrice/regisseuse. Veel liedjes gaan over vrouwen, maar die worden lang niet altijd bij naam genoemd in de titel. In de Mega-historie vonden wij er 31, waarvan 4 over bekende vrouwen:
1969: The ballad of John & Yoko – the Beatles, Yoko Ono was de vrouw van John Lennon
1982: Maid of Orleans (Waltz Joan of Arc) – O.m.d., Joan of Arc was een Franse vrijheidsstrijdster
2004: Dreamer (Gussie’s song) – Dinand Woesthoff, Gussie was Guusje Woesthoff-Nederhorst, die overleed aan borstkanker
2010: Barbra Streisand – Duck sauce

Geen opmerkingen:

Een reactie posten