zondag 14 november 2010

Zweedse leraar maakt nummer met Britse rapper

Tinie Tempah feat. Eric Turner: Written in the stars (59)

Voor een maand had Tinie Tempah nog geen enkele hit gescoord. Maar op 9 oktober was het raak en goed ook, want ‘Miami 2 Ibiza’ van Swedish house mafia, waaraan hij meewerkte, knalde binnen op de eerste plaats. Zo hoog zal ‘Written in the stars’, afkomstig van zijn album ‘Disc-overy’ niet komen, maar het begin is er op #59. Op het nummer krijgt Tinie hulp van Eric Turner, die daarmee zijn debuut maakt.

Eric Turner is leadzanger van de Zweeds/Amerikaanse rockband Street fighting man, maar hij is ook leraar. De twee ontmoetten elkaar in de buurt van de school waar Eric lesgeeft. Eric is een groot fan van Tinie en sprak hem daarop aan. Kinderen in de buurt zeiden Mr. Turner tegen Eric, waarop Tinie dacht dat Eric wel heel populair moest zijn in Zweden, nog niet wetende dat Eric leraar was.

Tinie nodigde Eric in de studio uit van producer Eshraque Ishi Mughal, liet hem wat inzingen en zo ontstond het nummer ‘Written in the stars’. Opnemen loopt meestal uit, en aangezien Eric de volgende ochtend weer vroeg opmoest, zei hij tegen Tinie: “ik ga er weer eens vandoor, want ik heb m’n slaap wel nodig als leraar”. Op dat moment begreep Tinie dat hij niet te maken had met een beroemde Zweed, maar met een leraar, die ook nog eens zeer muzikaal bleek te zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten