zondag 14 november 2010

Kleine viezerik wil meer overbrengen dan alleen maar stoere praat

Kleine viezerik feat. Mr. Probz: Meisje luister (97)

Begin dit jaar deed Kleine viezerik (KV) voor het eerst (in hitparade termen) van zich horen op de track ‘Cool’ van DIO feat. Jayh, Adonis & Kempi, dat een weekje op #69 stond. Op ‘Meisje luister’ zijn de rollen omgedraaid en heeft hij de lead en doet Mr. Probz de rap. Mr. Probez (echte naam Dennis Princewell Stehr uit Amsterdam), maakte deel uit van de rapformatie Most official en was te zien in de film ‘Bolletjes blues’. Begin augustus raakte hij samen met rapper Flex ernstig gewond in de Nieuwe Spiegelstraat in Amsterdam. Inmiddels zijn de twee daar redelijk weer van hersteld.

KV en Mr. Probz kennen elkaar al een paar jaar. KV: “Ik heb hem ontmoet bij de tattoo-shop. We raakten met elkaar aan de praat over muziek. Hij was op dat moment al veel serieuzer bezig dan ik. We hebben nummers uitgewisseld, maar we kwamen elkaar pas na een paar jaar weer tegen. Hij was me niet vergeten. Hij was degene die voorstelde om een track te maken voor onze vrouwen, en dat werd ‘Meisje luister’.”

KV groeide op in de Amsterdamse wijken Geuzenveld, Bos en Lommer en Osdorp en is be├»nvloedt door reggae en R&B. Van 1998 – 2000 maakte hij als danser deel uit van een streetdance groep. Vervolgens verdiepte hij zich meer in teksten, maakte deel uit van onder anderen Rimes connect en Hinderlijke straat schoften en ging in 2004 definitief over op rappen. Vorig jaar bracht hij de mixtape ‘Mooi kwaai boy’ uit en onlangs verscheen zijn debuutalbum ’N zie de boy’.

rolmodel

Inspiratie haalt KV uit het dagelijks leven, dingen die hem overkomen en die hem prikkelen. Hij is zich er bewust van dat hij een rolmodel is voor de jonge tieners die hem bij zijn optredens vooraan het podium staan aan te gapen. KV zegt dat hij veel nadenkt over de manier waarop hij zijn teksten brengt, hij wil meer overbrengen dan alleen maar stoere praat. Volgens eigen zeggen stamt de naam Kleine viezerik uit de tijd dat hij een kleine jongen was en altijd Milkshake op zijn schone T-shirt morste. Maar er gaan ook versies rond waarin hij zijn naam dankt aan het omgaan met vrouwen en zijn lengte, waardoor vrienden hem zo noemden.

Zondagavond werd de honderdste aflevering van het BNN-programma ‘Spuiten en Slikken’ uitgezonden. Samen met de presentatoren, Nicolette Kluijver, Zarayda Groenhart, Geraldine Kemper en Manuel Broekman, nam KV het nummer ‘Ga je lekker?’ op, dat gratis gedownload kan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten