zondag 20 maart 2011

Albumflitsen van vrijdag 18 maart 2011

We schreven het vorige week al: Adele laat zich niet wegjagen! Ook deze week staat haar album ‘21’ bovenaan in de Album Top 100 en zelfs een nieuwe plaat van Kane helpt daar geen moedertjelief aan. Adele verkoopt bijna drie keer zoveel als de heren uit Scheveningen.

Nou ja, nieuw kun je het album van Kane, deze week de hoogste eersteweeks in de Album Top 100 op #2, niet bepaald noemen. ‘Singles only’ is zowel een concert (waarin de heren al hun singles in chronologische volgorde spelen) als een boek (met het verhaal achter alle vierentwintig singles) als een cd (een verzamelaar met alle singles, die bovendien in deluxe-versie met twaalf extra live-opnamen te koop is).

Ook hoog binnen, op #5, het album ‘Kytecrash’ van Colin Benders en Eric Vloeimans. Benders is de man die ook bekend is als Kyteman, Eric Vloeimans is een jazztrompettist die al een aantal jaren met zijn band Gatecrash toert. Dus wat krijg je logischerwijze als die twee samen gaan spelen? Inderdaad: Kytecrash!

Nog meer jazz op #22: Trijntje Oosterhuis komt daarop binnen met ‘Sundays in New York’. Een opvallende binnenkomst, want begin dit jaar kon je de plaat al gratis meenemen als je een zaterdageditie van het Algemeen Dagblad kocht. Blijkbaar is er ook nog een groep mensen die de volle mep willen betalen voor deze verzameling covers van classics.

De overige nieuwkomers:
#35 the Vaccines: What did you expect from the Vaccines
#43 Gruppo sportive: The secret of success
#47 Gregory Porter: Water
#53 Rise against: Endgame
#58 Trey Songz: Passion, pain & pleasure
#61 Pet shop boys: The most incredible thing
#62 Relax: Lucifer’s circus
#77 the Naked and famous: Passie me, aggressive you
#81 Van der Graaf generator: A good grounding in numbers
#87 Lior: 3-2-1

1 opmerking:

  1. Even ter verdediging van de mensen die alsnog willen betalen voor de cd van Trijntje Oosterhuis -- Het AD was die dag wel erg snel uitverkocht!!

    BeantwoordenVerwijderen