zondag 20 maart 2011

Come back van Martin Morero via platina ‘Gooische vrouwen’

Martin Morero: Echte liefde (69)

Alle goeie dingen komen in drieën, zullen we maar denken. ‘Echte liefde’ van Martin Morero is in iets meer dan vijf jaar al drie keer een hit. Begin 2006 bereikte de single plaats #29 als thema van de tv-serie ‘Gooische vrouwen’. In het najaar van 2009 kwam de single opnieuw binnen omdat ‘Gooische vrouwen’ een Gouden Televizierring won als beste tv-programma. En deze week komt er een derde chartrun bij voor de single, nu ‘Gooische vrouwen’ als speelfilm een ware bioscoophit is.

Martin Morero is het alter ego van acteur Peter Paul Muller, in zijn rol van stereotype volkszanger en echtgenoot van Gooische vrouw Cheryl (Linda de Mol). Ook in de speelfilm heeft Morero een rol. Opvallend genoeg staat ‘Echte liefde’ echter niet op de soundtrack van de film. Daarop staat dan weer wel een Nederlandstalige versie van ‘She’ van Charles Aznavour én een duet van Morero met René Froger (‘Hou je van mij’). Vorig jaar al zong Morero in de Amsterdam ArenA samen met Froger tijdens de Toppers in concert-optredens.

En de film is ondertussen een ongekend succes. De komedie heeft zelfs in een recordtijd de platina status bereikt. In acht dagen tijd trokken meer dan 400.000 mensen naar de bioscopen om de speelfilm te zien!

En dan te weten dat ‘Echte liefde’ helemaal geen origineel nummer is van Morero. In 1999 was het al een hitje voor de groep Park, die tot een zeer bescheiden 95e plaats mee kwam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten