zondag 20 maart 2011

Fouradi zingt thema van ‘Pizza maffia’

Fouradi feat. Lange Frans: Stiekem (96)

Na ‘Gooische vrouwen’ (zie #69) moeten we het nu even hebben over een hele andere Nederlandse film. ‘Stiekem’ is de titelsong van de film ‘Pizza maffia’, een multiculturele film over de pizzakoeriers Brahim en Haas.

‘Stiekem’ is een nummer van de broertjes Mohamed en Brahim Fouradi. De beat van het nummer is in een rap tempo door Reverse gemaakt. De producer stuurde de broers Mo en Brahim naar de snackbar om een frietje te halen. Toen de artiesten binnen een half uur terug waren, was de beat al af. Toen Mo en Brahim klaar waren met de opnames, gaven ze Frans een belletje met de vraag of hij wilde bijspringen op het nummer. De rapper was hier enthousiast over en zo werd de titelsong afgerond. Het is de eerste keer dat Fouradi en Lange Frans samenwerken. Ze hadden dit al eerder willen doen, maar vanwege hun drukke schema’s was het er nooit van gekomen.

Lange Frans is momenteel ook te horen aan de andere kant van het muzikale spectrum in Nederland: de nieuwe single‘Vrij’ is een nummer van hem samen met niemand minder dan Marco Borsato.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten