vrijdag 25 maart 2011

Hitflits: Adele neemt de touwtjes weer in handen

Voor de vijfde keer neemt Adele het heft in handen in de Single Top 100. Nadat de 3js met ‘Je vecht nooit alleen/Never alone’ vorige week haar #1-positie afpakten, pakt ze die deze week weer terug. Alleen doet ze dat niet met ‘Rolling in the deep’, maar met ‘Set fire to the rain’, waarmee ze haar derde #1-hit scoort. Het verschil tussen beide nummers is ruim 20%. Vlak achter ‘Rolling in the deep’ staat ‘Happiness’ van Alexis Jordan dat van 6 naar #3 stijgt.

O ja, de 3js zakken van #1 naar #24, maar daarover meer in de Megaman.

Stijgers tot in de top 10 zijn er van Jesse J feat. B.o.b. met ‘Price tag’ (van 24 naar #10), Shary-An met ‘Six feet under’ (van 13 naar #9) en Usher met ‘More’ (van 12 naar #8). Maar de grootste klapper in de top 10 maakt Gerard Joling met ‘Hou je morgen nog steeds van mij’ dat de hoogste eersteweeks is op #4.

Net nog binnen in de top 20, op #18, komt ‘Sweat’ van Snoop dogg vs David Guetta. Snoop staat daarmee met twee nummers in de Single Top 100. * plaatsen winst boekt ‘Last night’ van Ian Carey feat. Bobby Taylor & Snoop Dogg, dat op #77 terecht komt.

Binnenkort staan er drie versies van de hit van het jaar 1981 in de hitparade, want ‘Why tell me why’ van Anita Meyer beleeft een heuse revival. In de tweede week stijgt DJ F.r.a.n.k. met ‘Discotex! (yah)’ van 88 naar #45. Op #17 komt DJ Guilliano (= Jeroen Stoop) vs Anita Meyer binnen met ‘Why tell me why’. En voor het programma ‘De beste zangers van Nederland’, nam Anita het nummer zelf op met Lange Frans.

Het restant eersteweeks noteringen:
#33 Racoon: No mercy
#36 Django Wagner: Die mooie ogen (hebben mij bedrogen)
#38 Bruno Mars: The lazy song
#70 Jacqueline Govaert & Alain Clark: Wherever I go
#74 Kensington: Let go
#75 Morning parade: Under the stars
#86 Handsome poets: (we can’t be) Saints
#87 Milow: Little in the middle
#90 Radical face: Welcome home
#98 Lenny Keylard: Baby get higher

Over naar de Album Top 100 waarin de scepter nog steeds wordt gezwaaid door … Adele! Nadat ze twee weken geleden de eerste plaats terugkaapte van ‘Alles blijft anders’ van Bløf, heeft ze sindsdien haar eerste plaats verstevigd. Na vier weken staat ‘Doowops & hooligans’ van Bruno Mars weer op de tweede plaats (gestegen van #9), maar komt relatief gezien niet in de buurt van ‘21’ van Adele, dat een voorsprong heeft van bijna 85% en totaal acht weken op #1 staat.

Dat aantal haalde ze in de Britse albumlijst ook, alleen dan onafgebroken. Er zijn daar al bijna 1,5 miljoen stuks van ‘21’ verkocht, en dat in nog geen 60 dagen! Ter vergelijking: van haar vorige album ‘19’, zijn sinds 2008 ruim 1 miljoen stuks verkocht. Dat album staat daar op #2. Bij ons voert ’19’ nog steeds de Backcat Top 50 aan, in totaal voor de twintigste week.

Op #9 komt ‘Awesome as f**k’ van de Amerikaanse band Green day binnen. Het betreft een live album opgenomen tijdens de 21ste century breakdown world tour in 2009 – 2010 in Europa, Canada, Australië, Japan en de V.S. Het is hun vierde top 10-album na ‘Dookie’ (#5 in 1995), ‘American idiot’ (#4 in 2004) en ‘21st century breakdown’ (#4 in 2009).

De overige eersteweeks noteringen, die geen enkele bedreiging vormen voor Adele:
#12 Joe Bonamassa: Dustbowl
#16 Chris Brown: F.am.e.
#23 the Strokes: Angels
#24 Original soundtrack: ‘The music from ‘Glee’ vol.4’
#28 Alama race track: Unicorn loves deer
#34 Herbert Gröhnemeyer: Schiffsverkehr
#42 Chef special: One for the mrs.
#70 Panic at the disco: Vice and virtues
#79 La boutique fantastique: La boutique fantastique
#82 C.W. Stoneking: Jungle blues
#87 Kurt Elling: The gate
#98 Mariza: Fado international
#99 Adam Lambert: Glam nation live

En tot zover deze Hitflits, waarin je weer op de hoogte bent van de highlights in hitparadeland. Na het weekend geven we je ook nog de achtergronden achter de singlehits in een nieuwe Megaman.

1 opmerking:

  1. Hoe is het mogelijk dat de 3JS vorige week van 75 naar 1 stegen en deze week zakken naar 24. Hoe leg je dit uit aan een gemiddelde hitparade kenner in Nederland en mensen die onze hitlijsten in het buitenland volgen.
    3 weken geleden hadden we ook al zo'n rare move in deze hitlijst, toevallig ook uit Volendam, zakten daarna naar 7, 26 en nu 54.
    Wat is de geloofwaardigheid van deze hitlijst met ook nog voor de 12e week op rij een nieuwe nummer 1.

    BeantwoordenVerwijderen